Tarptautinę teatro dieną geriausi šalies teatralai bus apdovanoti 2014 metų Lietuvos kultūros sostinėje – Panevėžyje, Juozo Miltinio dramos teatre.

Tai - pirmas kartas šalies istorijoje per pastarąjį dešimtmetį, kai teatralų apdovanojimų ceremonija vyks ne sostinėje.

kaip DELFI portalui sakė Kultūros ministro patarėja Dalia Vencevičienė, šiemet būtent Panevėžio miestui tenka garbė ir atsakomybė būti Lietuvos kultūros sostine.

„Teatro diena tampa vienu iš svarbiausių kultūros renginių šiemet vykstančių šiame mieste. Kultūros ministro Šarūno Biručio nuomone, vienas svarbiausių kultūros politikos prioritetų yra profesionalios kultūros sklaida regionuose, tad ateityje taip pat skatinsime, kad Lietuvos kultūrai svarbūs renginiai vyktų ne tik sostinėje, bet ir kituose miestuose ir miesteliuose, - teigė ministro patarėja. - Tai, kad Teatro dieną Teatrų metais apdovanojimai teikiami Panevėžyje – nėra pirmas kartas. Būta Teatro dienai skirtų renginių ne tik Vilniuje. Tikimės, kad tai taps gražia tradicija ir Teatro diena, ir scenos meno žvaigždėmis džiaugtis galės teatrus priimantys miestai.“
Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras

J. Miltinio dramos teatro vadovas Romualdas Vikšraitis DELFI portalui sakė, jog toks sprendimas yra labai sveikintinas. Todėl ne tik teatras, bet ir visas Panevėžio miestas džiugiai priėmė žinią surengti visos šalies teatralams bene svarbiausią metų šventę.

„Geriau džiaugsmingi rūpesčiai, nei mirtina ramybė. Toks sprendimas rengti šalies teatralų šventę mūsų mieste tik įrodo, kad Lietuva nėra vien keli miestai“, - sakė R. Vikšraitis.

Apdovanojimų ceremoniją rengia režisierė Asta Einikytė, atsakinga už renginį ir tiesioginę LRT transliaciją. J. Miltinio dramos teatro atstovas tikino, jog jie daugiau atsakingi už techninę pusę, kad viskas sklandžiai vyktų.

„Miestas taip pat prisijungė prie „Auksinių scenos kryžių“ organizavimo, remia renginį tiek finansiškai, tiek padeda organizaciniais reikalais“, - sakė R. Vikšraitis.

Anot jo, į apdovanojimų ceremoniją bus kviečiami tik tie, kurie yra nominuoti.

„Šiais metais yra ne po tris, bet po keturis nominantus. Apdovanojimus pretenduoja gauti ir kūrybinės grupės net iki dešimt žmonių. Todėl teko riboti pakvietimų skaičių dėl to, kad visi tilptų į salę, kurioje yra 472 sėdimos vietos. Todėl sukviesti visų nominantų draugų, gerbėjų ir palaikančių komandų turbūt nebus įmanoma, - sakė J. Miltinio dramos teatro vadovas. - Tačiau nereikėtų pamiršti, kam šis renginys yra skirtas. Žiūrovai savo smalsumą galės patenkinti apdovanojimų ceremoniją stebėdami tiesiogiai per LRT.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją