Nors tai bus pirmasis festivalis, tačiau jis jau dabar laikomas svarbiausiu San Paulo teatriniu įvykiu metuose. Pasak organizatorių, festivalio programoje stengiamasi pristatyti eksperimentuoti bei ieškoti nevengiančius teatro menininkus, kurie kažką keičia ar jau pakeitė šiuolaikinėje teatro kalboje.

„Atsirinkdami spektaklius San Paulo festivaliui rėmėmės keletu aiškių kriterijų: nuolatos ieškantys, radikalūs, keliantys aštrius klausimus bei kalbantys šiandieniniu tonu teatro menininkai ir jų spektakliai“, - apie Oskaro Koršunovo „Hamleto“ bei kitų spektaklių įtraukimą į programą pasakoja festivalio meno vadovas Antonio Araujo.

Festivalyje taip pat dalyvauja trupės iš Italijos, Prancūzijos, Ispanijos, Argentinos, Turkijos, Pietų Afrikos, Urugvajaus ir Čilės. Tarp jų – Europoje gerai žinomi bei Lietuvoje lankęsi Rodrigo Garcia ir Romeo Castellucci.

OKT/Vilniaus miesto teatras ir jų „Hamletas“ festivalio programoje įvardijami kaip vienas pagrindinių akcentų. Pasak organizatorių, tai šalies, turinčios stiprias teatro tradicijas, tačiau mažai žinomos Brazilijoje, atstovai. Neveltui būtent vilniečių spektakliui patikėta kovo 16 dieną uždaryti San Paulo festivalį.

Kartu su režisieriumi Oskaru Koršunovu į festivalį išvyksta aktoriai Darius Meškauskas, Nelė Savičenko, Giedrius Savickas, Tomas Žaibus, Julius Žalakevičius, Dainius Gavenonis, Darius Gumauskas, Jonas Verseckas, Rasa Samuolytė ir Vaidotas Martinaitis.

Tai nebe pirmos tokios tolimos OKT/Vilniaus miesto teatro gastrolės. Penkioliktąjį sezoną minintis teatras jau yra lankęsis Argentinoje, Pietų Korėjoje, Venesueloje, JAV, Japonijoje, Singapūre, Australijoje bei Kinijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)