Atsižvelgiant į žiūrovų pageidavimus, šįvakar, kovo 7 d., 17 val. KKKC Parodų rūmuose rengiamas papildomas filmo „Vilko vaikai“ seansas. Filme pasakojama vokiečių našlaičių iš buvusių Rytprūsių teritorijos kelionė į Lietuvą: pasibaigus Antrajam pasauliniam karui ir prasidėjus sovietų okupacijai, jie čia ieškojo išsigelbėjimo, prieglobsčio, duonos kąsnio. Didžioji dalis scenų nufilmuota Lietuvoje, juostoje vaidina gausus būrys lietuvių aktorių.

Pamatyti jo į Parodų rūmų salę ketvirtadienį susirinko iš viso per 100 klaipėdiečių. Po filmo jo pristatyti atvykęs režisierius R. Ostermannas buvo apipiltas klausimais. Domėtasi bemaž visais filmo sukūrimo aspektais: nuo istorinių aplinkybių iki lokacijų filmavimams parinkimo.

„Vokiško kino dienų“ rengėjų pastebėjimu, juostos istorinė tematika aktuali tiek Vokietijai, tiek Lietuvai, tačiau viešojoje erdvėje dėl įvairių priežasčių vis dar nesulaukia deramo dėmesio.

Domėtis istorinėmis aplinkybėmis ir pokalbių bei knygų pagrindu sukurti kino pasakojimą režisierių paskatino jo šeimos patirtis. Hamburge gyvenančio R. Ostermanno motina kilusi iš buvusios Rytų Prūsijos, baigiantis karui, ji su artimaisiais iš gimtinės bėgo į Vokietiją.

„Vokiško kino dienų“ programoje Klaipėdoje šį savaitgalį bus parodyti dar trys filmai, sukurti vokiškai kalbančiose šalyse.

Kovo 7 d., penktadienį, 19 val. bus rodoma režisieriaus Jakobo Lasso drama „Meilės didkepsniai“ („Love Steaks“, Vokietija, 2013) – neįprasta santykių istorija, užsimezgusi tarp prabangaus viešbučio darbuotojų Klemenso ir Laros.

Kovo 8 d., šeštadienį, rengiami du seansai. 17 val. bus rodoma Floriano Flickerio drama „Pasienis“ („Grenzgänger“, Austrija, 2012), įkvėpta Austrijos ir Slovakijos pasienyje prieš gerą dešimtmetį pasitaikiusių situacijų.

19 val. – įdomus filmas besidomintiems iškiliomis istorinėmis asmenybėmis, Detlevo Bucko nuotykių juosta „Pasaulio matavimas“ („Die Vermessung der Welt“, Vokietija, Austrija, 2011–2012). Filmą įkvėpė to paties pavadinimo Danielio Kehlmanno romanas, kuris 2007 metais pasirodė ir lietuviškai.

Spalvų ir įspūdingų vaizdų gausa išskirtinė „Vokiško kino dienų“ juosta pasakoja apie dviejų XIX a. vokiečių genijų: gamtininko, keliautojo ir geografo Alexanderio von Humboldto bei matematiko Karlo Friedricho Gausso – pastangas atskleisti pasaulio dėsningumus. Mokslo korifėjams lemta susipažinti tik gyvenimo pabaigoje. Tačiau šis susitikimas jiedviem tampa nauja pradžia.

Vasario 26 d. Vilniuje startavusios „Vokiško kino dienos“, kurias organizuoja Goethe’s institutas kartu su Austrijos ambasada Vilniuje ir Šveicarijos ambasada Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje, šiuo metu taip pat vieši Kaune. Vėliau kino programa aplankys Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės ir Neringos kino sales.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)