„Sakydamas, kad nesitikėjau, veidmainiaučiau. Nes jei dalyvauji, visada tikiesi laimėti. Džiugu gauti tokią garbingą premiją už savo pirmąją knygą. Tačiau manau, kad ji atitinka kriterijus, kurie buvo keliami konkurso komisijos, - DELFI portalui sakė A. Tapinas. - Tik patriotizmas „Vilko valandoje“ skiepijamas neprikišamai, neįkyriai. Galbūt į tai komisija ir atsižvelgė. Bet knygą rašiau ne dėl premijų ar apdovanojimų. Pirmiausiai norėjau, kad ji būtų maloniai skaitoma, patiktų skaitytojams ir būtų gerai perkama.“

Jau antrąją savo knygą rašyti įpusėjęs A. Tapinas Lietuvoje laikomas stimpanko - fantastikos žanro - pradininku.

„Kai dar nesvarsčiau apie knygos rašymą, man buvo keista, kodėl niekas iš lietuvių nesiima rašyti trilerio, detektyvo ar kito populiaraus žanro. Todėl man ir nesinorėjo rašyti septyniolikto „Da Vinčio kodo“ klono, kurie dabar madingi. Todėl nusprendžiau pamėginti rizikingesnį, tačiau naują žanrą Lietuvoje“, - sakė autorius.

LR Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos leidėjų asociacijos paskelbtam pilietinių ir patriotinių knygų konkursui buvo pateiktos 26 knygos.

Patriotų premija už beletristinę knygą taip pat skiriama Agnei Žagrakalytei už romaną „Eigulio duktė: byla F117“. Už istorinę studiją – Andriui Dručkui, Klaudijui Driskiui, Rūtai Mozūraitei, Pauliui V. Subačiui už knygą „Balys Vaičėnas. Partizano sąsiuviniai“.

Patriotų premija rengiama jau ketvirtą kartą. Pirmąkart ji buvo paskirta 2011 metais. Patriotų premijomis siekiama skatinti Lietuvos ir užsienio autorius rašyti pilietiškumo ir patriotizmo tematika, per knygą skiepyti meilę ir ištikimybę savo šaliai. Konkursui kviečiama pateikti grožinės, memuarinio pobūdžio, edukacinės, mokslo populiarinimo srities knygas, išleistas per paskutiniuosius metus Lietuvoje ir kitose šalyse.

Fantastinis nuotykių romanas „Vilko valanda“ taip pat paskelbtas akcijos „Metų knygos rinkimai 2013“ nugalėtoju suaugusių kategorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)