„Scenoje susitiks du labai charizmatiški atlikėjai, kurių energija muzikai sukurs iškilmingą ir ilgai neišblėstančią gerą nuotaiką, – teigia E. Mikšys. – Entuziazmo nestokojantis Sergejus, griežiantis paties A. Stradivari 1734 m. pagamintu instrumentu, visada žavi publiką ir stebina savo profesionalumu, energija, tikslumu ir temperamentu. Jį drąsiai galima vadinti perfekcionistu, kuris koncertuodamas atiduoda save ne 100-u, bet visais 200 procentų. Fortepijono meistras Rostislavas Krimeris – šiltas ir įdomus žmogus, kurio pasirodymas filharmonijos scenoje yra staigmena čia besilankantiems muzikos mylėtojams. Garsusis atlikėjas filharmonijoje pasirodys pirmą kartą. Net neabejoju, kad laukia ne tik profesionalus, bet ir intriguojantis susitikimas.“

Abu būsimo koncerto solistai pasižymi neeiline biografija. R. Krimeris – Kelno aukštosios muzikos mokyklos ir Londono karališkosios muzikos akademijos auklėtinis, tarptautinio F. Chopino jaunųjų pianistų ir kitų konkursų laureatas. Muzikos kritikai apibūdina jį kaip pianistą, stebinantį publiką savo meistriškumu. Jo kolega scenoje – S. Krylovas – gimė ir augo Maskvoje, būdamas šešerių pradėjo koncertuoti, o dešimties debiutavo su orkestru smuikuodamas J. S. Bacho koncertą. Jis mokėsi Centrinėje muzikos mokykloje pas žymius pedagogus L. Koganą ir S. Kravčenko, o Kremonos muzikos akademijoje Italijoje – pas pasaulinio garso atlikėją S. Accardo.

E. Mikšio teigimu, Lietuvos kamerinis orkestras jaučia labai didelę atsakomybę prieš kiekvieną koncertą, o pasirodymas su dviem visame pasaulyje gerai žinomais kūrėjais verčia dar labiau pasistengti ir būsimam koncertui atiduoti visas jėgas. LKO direktorius sako, kad orkestrui suderinti darbą su malonumu padeda nerašytas muzikinis principas būti geriausiems ir pademonstruoti aukščiausią kokybę.

Koncertinėje vakaro programoje – Niujorke gyvenančios ir kaip tik koncerto metu trumpam Lietuvoje viešėsiančios ukrainiečių kilmės rusų kompozitorės Allos Pavlovos ir argentiniečių kompozitorius Sergio Calligario opusai. A. Pavlovos koncerte smuikui, fortepijonui ir orkestrui susilieja klasika, modernizmas bei šiuolaikinės muzikos stiliai, o S. Calligario muzika pasižymi plačia temų įvairove – nuo elegiškos ir melancholiškos iki dramatiškai spalvingos. „Dvigubame koncerte“ skambės ir žymioji L. van Beethoveno VII simfonija, kurią pats kompozitorius laikė vienu geriausiu savo kūrinių.

„Dvigubas koncertas“ Lietuvos nacionalinės filharmonijos didžiojoje scenoje vyks vasario 18 d., 19.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją