Po nuotaikingo ir šilto kolegų sveikinimo-koncerto Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas perskaitė Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, Ministro pirmininko Algirdo Butkevičius, režisieriaus Jono Jurašo žodžius.

Jubiliatę taip pat pasveikino Kultūros viceministras Darius Mažintas, įteikdamas aukščiausią Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos apdovanojimą — žvaigždę „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Šis garbės ženklas – padėka aktorei už jos svarų indėlį puoselėjant Lietuvos kultūrą.

1999 m. menininkei įteikta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija. J. Onaitytė taip pat apdovanota „Kristoforo“ (1998) ir „Fortūnos“ (1998) premijomis, 1999 metais tapo įsimintiniausia Kauno menininke. 2009 m. už antro plano vaidmenį filme „Duburys“ (rež. Gytis Lukšas) apdovanota „Sidabrine gerve“. Gastrolių metu J. Onaitytės kūrybinį braižą pažino Rusijos, Estijos, Gruzijos, Kanados, Austrijos, Vokietijos, Norvegijos Olandijos publika.

Dėkodama už gražius sveikinimus aktorė prisipažino negalvojusi apie sukakties paminėjimą, tačiau artėjant jam, ir kilus visuotiniam sujudimui teatre, nusprendė pasiduoti šventinei nuotaikai.

Šiuo metu J. Onaitytė repetuoja naujoje režisieriaus A. Jankevičiaus pjesėje pagal I. Simonaitytės romaną „Aukštųjų Šimonių likimas“, kuri rampos šviesą išvys jau balandžio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)