Kaliaropių griežinėliai su voveraitėmis ir miško žolelių padažu, Žemaitijos bajorų žąsienos sriuba, baravykais įdaryti krosnyje kepti koldūnai, aluje virtas karpis – tai tik dalis patiekalų, kuriuos paruoš virtuvės šefė Laimutė Nenartavičienė.

Kulinarijos detektyvų paslaptis paviešins Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto prodekanas Rimvydas Laužikas. Jis papasakos ne tik apie patiekalus, jų istoriją, bet ir atskleis, ką galime laikyti didžiausiu Lietuvos didžiosios kunigaikštystės gurmanu.

„Pirmoji LDK žinoma receptų knygelė – Radvilų virėjo. Radvilas, kaip turinčius ypatingą statusą, galima lengvai priskirti prie gurmanų. Iš Radvilų kaip puotų mėgėjas išsiskiria Panie kochanku (liet. „mielasis pone“) – Karolis Stanislovas Radvila, kuris labai mėgo puotas, keldavo jas labai įspūdingas. Tai jį būtų galima laikyti išskirtine asmenybe LDK puotų kultūroje“, – sako R. Laužikas.

Pirmasis skanus ir intriguojantis kulinarinis detektyvas – jau šį trečiadienį per LRT televiziją. Bus gaminamas patiekalas, kuris galėjo keliauti ant Mindaugo stalo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)