Belgijos baroko orkestras „B’Rock“ įkurtas 2005 m. ir yra vienas geriausių pasaulyje tokią muziką atliekančių kolektyvų. Šio orkestro atsiradimą įkvėpė senosios muzikos atgimimas. Orkestrą įkūrė klavesinininkas, kompozitorius ir dirigentas Frankas Agsteribbe’as, kontrabosininkas Tomas Devaere’as ir kultūros vadybininkai Tomas Bisschopas bei Henrikas Storme’as.

„B’Rock“ reziduoja Gente. Orkestre groja daugiau kaip dvidešimt atlikėjų iš Belgijos ir kitų šalių. Su „B’Rock“ orkestru dažnai pasirodo garsūs solistai ir dirigentai, kaip antai René Jakobsas, Jérémie Rhoreris, Leonardas Garciá Alarcónas, Peteris Dijkstra, Philippe’as Jaroussky, Kristiana Bezuidenhout, Aleksandras Melnikovas, Ilina Ibragimova ir kiti.

Kolektyvas per sezoną surengia tris dešimtis koncertų įvairiose šalyse. Pasirodymai visada teatrališki, kupini staigmenų ir nuotaikingi.

Orkestro repertuaro pagrindas – žinomi ar rečiau skambantys XVII–XVIII a. kūriniai. Tačiau nevengiama atlikti ir šiuolaikinę muziką. Beje, šiam kolektyvui visa muzika yra šiuolaikinė, nesvarbu, ar tai Monteverdi, Vivaldi, Mozartas, ar Brittenas.

Orkestro „B’Rock“ meno vadovas ir koncertmeisteris Rodolfas Richteris – žymus smuikininkas, daug koncertuojantis kaip solistas ir ansamblio narys. Jis yra padaręs nemažai Johanno Sebastiano Bacho, Georgo Friedricho Händelio, Giuseppe’s Tartini ir kitų kompozitorių įrašų, neseniai į kompaktines plokšteles su „B’Rock“ orkestru įrašė Antonio Vivaldi ir Johno Cage’o kūrinius.

Koncerto solistas – pagarsėjęs baroko muzikos interpretuotojas, šveicarų fleitistas ir dirigentas Maurice’as Stegeris. Jis nuolat kviečiamas koncertuoti ir dirbti dirigentu su geriausiais baroko, klasikinę ir moderniąją muziką atliekančiais kolektyvais.

Tikimasi, kad šis prestižinio baroko orkestro ir nuostabaus solisto pasirodymas Vilniuje suburs visus, mėgstančius kokybišką musiką. Koncerto pradžia – 19 val.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją