Partizaniškos „Skylės“ albumo „Broliai“ dainos tuo pačiu primins ir Laisvės kovotojų Vasario 16 d. deklaraciją, priimtą Lietuvos partizanų vadų suvažiavime lygiai prieš 65-erius metus - 1949 m.

Kompozitorius Rokas Radzevičius su Aiste Smilgevičiūte ir grupe „Skylė“ didingą patriotizmo, kovos ir meilės dainų albumą „Broliai“ išleido prieš trejetą metų, jo kūrinių eilės jaunimo tarpe jau spėjo tapti beveik folkloru. Tačiau pilna koncertinė „Brolių“ programa, kaip vientisas muzikinis dramaturginis kūrinys, iki šiol Vilniuje buvo parodytas tik kartą. Todėl muzikos kolektyvas kartu su leidykla „Dangus“ nutarė pristatyti „Brolių“ kūrinius kaip visumą tradiciniame Nepriklausomybės dienos renginyje. Tai ne tik Lietuvos partizanams atminti skirtas albumas, tai meno kūrėjų kvietimas veikti, kurti, kovoti „už Žemę, kurioje visi prasidėjom“, puoselėjant ją, kuriant orią ir pilietišką visuomenę.

Keletą „Brolių“ dainų kartu su „Skyle“ atliks Veronika Povilionienė, grupių „Ugniavijas“, „Marga muzika“ dainininkai ir kiti atlikėjai. Muzikinei programai antrins teminės vaizdo grafikos projekcijos ir apšvietimo dramaturgija.

Ypatingu koncerto akcentu taps jungtinis jaunimo choras, suburtas iš festivalio „Mėnuo Juodaragis“ organizatorių ir savanorių, bei kitų dainingų piliečių. Prie šio choro prisijungė ir keliolika grupės gerbėjų, kuriuos atrinko patys muzikantai. „Tai savotiška pilietinė iniciatyva, - kviečiame prisijungti visus, kam mūsų dainos artimos. Šiuo atveju mums itin svarbus dainuojančių žmonių nuoširdumas, - tai turėtų
kūriniams suteikti ypatingos jėgos ir grožio,“ - sako idėjos autorius Rokas Radzevičius.

Vasario 16-ajai skirtas renginys „Auszra 16“ šiemet rengiamas vienuoliktą kartą. „Kasmet šis įvykis vis kitoks, tiek savo muzika, tiek vyksmo erdve, - teigia rengėjai. - Šįkart tai bus didelis koncertas Teatro arenoje, siekiantis suburti laisvus, pilietiškus, savo Tėvynę be etikečių mylinčius žmones. Vasario 16-oji primena ne tik istoriją, bet ir naujus Nepriklausomybės iššūkius, kuriuos galime kartu įveikti su
ryžtu ir meile spinduliuojančiomis „Brolių“ dainomis.“

Renginys prasidės 18.30 val. Tautiška giesme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)