Mokytojų namų kiemelyje svečius pasitiks šventės šeimininkė etnologė Gražina Kadžytė. Su savo pagalbininkais iš vidurinės mokyklos "Lietuvių namai" ji kvies ridenti margučius, saldžiuoju glajumi marginti kiaušinio formos meduolius. Kiekvienas atsinešęs margučius galės dalyvauti didžiausio, mažiausio ir tradiciškiausio margučio rinkimuose.

Šventėje giedos Vilniaus bernardinų pranciškoniško jaunimo grupė, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis "Ugnelė". Į šventę žada užsukti lalauninkai - folkloro ansamblis "Krivūlė".

Organizatoriai ragina į šventę atsinešti ne tik margučių, bet ir skanios užkandėlės ir po visų šėlionių pratęsti linksmybes prie bendro vaišių stalo. Susirinkusiųjų lauks ir siurprizas - didžiulis pyragas. Visą savaitę kepėjos ruošė šiam gaminiui tešlą - šeimininkės žadėjo, kad pyragas bus ilgesnis nei du metrai.

Šventę rengia Vilniaus mokytojų namai kartu su didžiausia Lietuvoje cukraus gamintoja "Danisco Sugar".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją