N. Benedetti vadinama viena įtakingiausių ir geidžiamiausių šiandienos klasikinės muzikos atlikėjų, 2012 ir 2013 m. pelniusi “Geriausios Moters Atlikėjos titulą” vienuose prestižiškiausių pasaulio apdovanojimų “Classical BRIT Awards”.

Šiais metais Karalienė Elžbieta II įteikė N. Benedetti garbingą Britiškosios Imperijos apdovanojimą už jos indėlį į klasikinę muziką ir už jos labdaringąją bei švietėjišką veiklą, siekiant populiarinti klasikinę muziką Jungtinėje Karalystėje.

Jos paskutinė kompaktinė plokštelė “The Silver Violin” tapo geriausiai parduodamu klasikinės muzikos albumu Jungtinėje Karalystėje. N. Benedetti dirba su pagrindinėmis pasaulio įrašų kompanijomis: Decca bei Universal/Deutsche Grammophon.

Nicola Benedetti

Smuikininkės N. Benedetti koncertų grafikas sustatytas keleriems metams į priekį, ji laukiama svarbiausių koncertų salių ir geriausių orkestrų, tokių kaip Londono simfoninio, Frankfurto radijo, WDR Kelno, Danijos nacionalinio simfoninio, Strasbūro filharmonijos, Karališkojo Škotijos, San Francisko simfoninio, Vašingtono simfoninio, Pitsburgo simfoninio, Hon Kongo simfoninio orkestro ir daugelio kitų.

N. Benedetti bendriems pasirodymams kviečia žymiausi dirigentai: Valery Gergiev, Vladimir Ashkenazy, Stéphane Denève, Christoph Eschenbach, James Gaffigan, Alan Gilbert, Kristjan Järvi, Neeme Jaarvi, Paavo Järvi ir eilė kitų.

Gimusi Škotijoje italų kilmės Nicola Benedetti griežti smuiku pradėjo būdama penkerių metų, o nuo 1997 m. tęsė studijas Yehudi Menuhin mokykloje Londone.

Šiuo metu ji griežia Gariel Stradivariaus (1717 m.) smuiku.

Lietuvoje Nicola Benedetti pasirodys su mūsų šalies publikai gerai pažįstamu pianistu Alexei Grynyuk, su kuriuo jau grojo tokiose salėse kaip Royal Albert Hall, Wigmore Hall, Symphony Hall Birmingeme, Aix en Provence ir Trieste Italijoje bei kitose. Lietuvos klausytojai turės galimybę išgirsti virtuozinę programą su Ludwigo van Beethoveno sonata smuikui ir fortepijonui Nr. 7 Op. 30 Nr. 2, Sergejaus Prokofievo sonata smuikui ir fortepijonui Nr. 1 Op. 80, Richardo Strausso sonata smuikui ir fortepijonui Op. 18.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)