Spektaklis „Laukinės sėklos“ itin aktualus dabartinės Graikijos ekonominės krizės kontekste, nes atskleidžia sunkią paprastų žmonių kasdienybę. Tačiau, pasak režisieriaus, statyti šią pjesę jis ėmėsi ne dėl to, kad narpliotų socialines problemas.

„Spektaklis turėtų kalbėti daugiau apie žmogaus kovą dėl teisės galvoti savo galva ir išlikti pačiu savimi. Apie optimizmo grožį, apie tikėjimo jėgą“ – teigia C. Graužinis

Tarp Lietuvos ir Graikijos gyvenantis ir kuriantis režisierius džiaugiasi, kad būtent jam patikėta pristatyti publikai vieno įdomiausių Graikijos dramaturgų naująjį kūrinį. Be to, jis turi galimybę ir padirbėti su vienu garsiausių Graikijos aktorių, taip pat šio spektaklio prodiuseriu Hiercoles Michaelides.

Lietuvis režisierius Graikijoje yra garsus savo antikinės dramos pastatymais (Sofoklio „Edipas karalius”, Atėnų ir Epidauro festivalis, Aristofano „Plutas”, Patrų miesto municipalinis teatras), taip pat itin brangios graikams medžiagos – Nikos Kazantzakio romano „Graikas Zorba“ pirmuoju perkėlimu į teatro sceną (2009 m.).

Graikų kritikai ne sykį įvertino lietuvį režisierių aukščiausiais šalies apdovanojimais (2007 m. jis apdovanotas kaip geriausias režisierius, o 2012 m. – už geriausią antikinės dramos pastatymą), o po pastaraisiais metais įvykusių antikinės dramos pastatymų jis giriamas už tai, kad kaip niekas kitas gerai perpranta graikų kultūrą, aktualijas, istorinį kontekstą.

Graužinis Lietuvoje daugiausiai dirba su savo trupe – teatru „cezario grupė“, kuris šiemet išleido spektaklį „Dar viena meilės staigmena“ pagal to paties pavadinimo prancūzų dramaturgo Pierre de Marivaux pjesę. Spektaklis jau apdovanotas už geriausią antraplanį vaidmenį (aktorė Vilma Raubaitė) Dalios Tamulevičiūtės festivalyje Varėnoje, o Alytaus komedijų festivalyje pelnė apdovanojimą už geriausią režisūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)