Prieš daugiau kaip 70 metų šią muziką turėjo išgirsti Maskvos kamerinio teatro žiūrovai rašytojo šimtosioms metinėms paminėti, tačiau spektaklis scenos tada ir nepasiekė – jį iš repertuaro išbraukė cenzoriai. Režisierius Jonas Vaitkus, atradęs muziką ir sužinojęs šią istoriją, ėmėsi ypatingo pastatymo. Pasak jo, ši muzika leis pažvelgti į garsųjį romaną šiek tiek pakiliau ir kitu rakursu, o A. Puškino gvildenamos temos kūrinyje esą labai aktualios ir šiandien.
 
Žmonės vis tik nesimoko iš istorijos, jiem nelabai rūpi ta istorija, o kai nerūpi, tai tada jie amžinai jauni. Ėdrūs, jauni, daiktiški, atpalaiduotomis juslėmis, kas dabar išvis labai populiaru, be įsipareigojimų. Puškinas vienam kitam suteikė tokias savybes – gal išlepintas Eugenijus buvo, visko turėjo: ikrų, viščiukų, mergyčių ir ne tik mergyčių turbūt. Dabar jau tiesiog gvardija tokių yra žmonių: ne su tokiomis galimybėmis, truputį kuklesniomis, bet ėdrumas nė kiek ne mažesnis“, - Žinių radijui sakė J. Vaitkus.
 
Pagrindinį Eugenijaus Onegino vaidmenį režisierius skyrė ukrainiečių kilmės aktoriui Grigorijui Gladijui. Pastaruosius 20 metų Kanadoje gyvenantis menininkas Lietuvos žiūrovams pažįstamas iš vaidmenų Kauno dramos teatre ir J. Vaitkaus sukurtuose filmuose.
 
Lietuvos rusų dramos teatre garsieji „Eugenijaus Onegino“ posmai pasigirs pirmą kartą, tačiau aktorių šiame spektaklyje laukia išbandymas ne tik legendinėmis Puškino eilėmis. Jie mėgins jėgas ir kartu šokdami su baleto profesionalais.