Antroji vieta atiteko chorui „Jaunystė“, trečiosios vietos nugalėtojais paskelbti chorai „Kamertonas“ ir „Pro Musica“, „Grand Prix“ konkurso nugalėtojais tapo choras „Jaunystė“. Vilniuje vykusiame svarbiausiame šalies mėgėjų chorų konkurse varžėsi 38 pirmosios kategorijos suaugusiųjų chorai iš visos Lietuvos.

Choro „Bel Canto“ meno vadovas Artūras Dambrauskas teigia, kad šis choro įvertinimas – kryptingo ir sunkaus darbo rezultatas.

„Šiandien esu ko gero laimingiausias žmogus žemėje, nes mūsų visų bendromis pastangomis vos per ketverius metus padarėme tai, ko daugelis nesitikėjo ir apie ką dar visai neseniai net patys nedrįsome svajoti. Žaviuosi savo komanda – nuostabiausiais choristais, puikiais chormeisteriais ir profesionaliais vadybininkais – už jų atsidavimą, sunkų darbą ir pastangas. Šias aukštumas pasiekėme savo pastangomis, nes choras pats finansuoja savo veiklą (mūsų valstybė, deja, vis dar abejingai žiūri į chorinį meną), ieško Mecenatų ir partnerių savo specialiems projektams. Tai žavi ir jaudina. Esu tikras, kad šis pasiekimas paskatins mus dar labiau tobulėti, įkvėps ir toliau kurti ypatingus projektus. Choras turi tikslą ir apsisprendęs dėl savo misijos - keisti bei stiprinti chorinės muzikos įvaizdį Lietuvoje. Dabar jau neabejoju, kad mums tai pavyks,“- teigia Artūras Dambrauskas.

Lietuvos suaugusiųjų chorus vertino tarptautinė komisija: dirigentas, pedagogas, Latvijos muzikos akademijos profesorius Romanas Vanagas (Latvija), kompozitorius, dirigentas, pedagogas Vaclovas Augustinas (Lietuva), kompozitorė Zita Bružaitė (Lietuva), dirigentas, pedagogas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Povilas Gylys, kt.
Lietuvos chorų sąjungos ir Lietuvos liaudies kultūros centro organizuojamas pagrindinis Lietuvos chorų konkursas rengiamas kas ketverius metus prieš Dainų šventę. Konkurso vienas iš tikslų – įvertinti šalies chorų meninį lygį ir paskelbti geriausius Lietuvoje.

Apie chorą „Bel Canto“

Vilniaus mokytojų namų mišrus choras „Bel Canto“ – tai 2009 m. susibūręs mišrus choras, vienijantis daugiau 60 chorinį dainavimą ir muziką mylinčių žmonių, kurie savo laisvalaikį skiria kokybiškai veiklai – dainavimui. Choro tikslas – dainuoti kokybišką įvairių stilių muziką, bendradarbiauti su kitais meno kolektyvais, pristatant kokybiškus muzikinius projektus, dalyvauti konkursuose Lietuvoje bei užsienyje.

Vos prieš keturis metus susikūręs choras jau surengė septynis anšlaginiais tapusius solinius koncertus; įrašė tris CD ir du DVD; 2011 m. laimėjo 3-ąją vietą ir pirmosios kategorijos diplomą prestižiškiausiame Baltijos šalyse tarptautiniame Stasio Šimkaus chorų konkurse, o 2013 m. jau šventė pergalę šiame konkurse užėmęs pirmąją vietą mišrių chorų kategorijoje.

2013 m. gruodžio 1 d. vykusiame svarbiausiame Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų chorų konkurse choras „Bel Canto“ laimėjo pirmąją vietą mišrių chorų kategorijoje ir įsitvirtino geriausiųjų Lietuvoje viršūnėje.

Choras „Bel Canto“ taip pat yra pelnęs „Aukso paukštės“ apdovanojimą „Naujai suspindusios žvaigždės“ kategorijoje; laimėjo pirmąją vietą Ohrid tarptautiniame chorų konkurse Makedonijoje; dalyvavo svarbiuose chorų konkursuose Busane (Pietų Korėja) ir tarptautiniame habanerų ir polifonininės muzikos konkurse Torrevieja (Ispanija), taip pat kartu su kitais Lietuvos atlikėjais dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose.

Choro meno vadovas ir vyriausias dirigentas – Artūras Dambrauskas; chormeisteriai: Raminta Gocentienė, Alfredas Celiešius ir Simona Vitkauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)