Šių metų mugę oficialiai atidarė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Kalėdų labdaros mugė tapo tradicija, be kurios neįsivaizduojame švenčių laukimo. Po vienu stogu čia telpa visas pasaulis. Šis gražus renginys sutelkia šimtus savanorių, kurie kuria dovanėles, kepa meduolius ir pasirūpina, kad kiekvienas iš mūsų padarytume kažką gero kitiems. Ši nuoširdi šventė yra geriausias įrodymas, jog gyventi reiškia dalintis", - sakė Prezidentė D. Grybauskaitė.

Kalėdų labdaros mugėje šalies vadovė įsigijo meduolių, arbatos, rankų darbo eglutės papuošalų, tradicinių įvairių šalių kalėdinių dekoracijų. Taip pat, prisijungdama prie labdaros projekto, padovanojo knygų.

Nuo 2003 m. prie mugės organizavimo prisidėjo šimtai savanorių ir buvo surinkta per 2,8 mln. litų paramos. Rėmėjų ir mugės lankytojų paaukoti pinigai buvo skirti organizacijoms, kurios rūpinasi vaikais, moterimis ir vyresnio amžiaus žmonėmis.

Šiais metais Kalėdų labdaros mugės ambasadore tapo žurnalistė, kulinarinių laidų vedėja bei knygų autorė Beata Nicholson.

Žinoma moteris prie šio labdaringo renginio daug prisidėjo ir pati. Šiais metais mugės lankytojus džiugino naujovė - rotušėje buvo pristatomi ir įvairių šalių maisto gaminiai. Todėl B. Nicholson mugei taip pat pagamino išskirtinių kepinių.
Beata Nicholson

„Man labai smagu, kad Vilnius turi tokį gražų renginį, kuriame susitinka tiek daug skirtingų kultūrų. Smagu, kad mugės lankytojai ne tik turi galimybę susipažinti su įvairių šalių šventinėmis tradicijomis, bet ir prisidėti prie paramos tiems, kam jos reikia labiausiai“, - apie mugę kalbėjo B. Nicholson.

Mugės dieną Vilniaus rotušėje savo stendus įrengė 29 valstybių atstovai.  Rotušėje veikė žaidimų kambarys vaikams, kuriame mažiesiems lankytojams rengiami įvairūs žaidimai, kaip ir kasmet mugės metu lankytojai gali išbandyti savo laimę loterijoje ir laimėti vertingų prizų. Rotušės aikštėje vyko Tarptautinė maisto mugė, kurioje skanėstais vaišino Prancūzijos, Vokietijos, Gruzijos, Airijos, Kazachstano, Nyderlandų, Skandinavų šalių ir JAV atstovai.

Visos Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos ir prieš renginį paaukotos rėmėjų lėšos atiteks 12 paramos gavėjų: Vilkpėdės ligoninei, Vilniaus specialiojo ugdymo centrui „Aidas“, organizacijai „Caritas“, Santariškių vaikų ligoninei, Santariškių vaikų pulmonologijos ir imunologijos skyriui, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijai „Viltis“, Kauno vaiko gerovės centrui „Pastogė“, Visagino socialinių paslaugų centrui, Rusnės specialiajai mokyklai, šeimyninio modelio vaikų globos namams „Šv. Jono vaikai“, Lazdijų socialinės globos centrui „Židinys“, Vilniaus vaikų lopšeliui-darželiui „Kūlverstukas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)