„Kalėdinę eglę šiais metais įžiebiame savaite anksčiau, nei pernai. Nes kitą savaitę į Lietuvą atvyks svarbūs svečiai iš viso pasaulio, todėl aš labai skubėjau ir norėjau jiems parodyti šiuos gražius lietuviškus žaisliukus“, - susirinkusiems sakė šalies vadovė.

Prezidentė taip pat paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos" pradžią.

„Pasitikdami gražiausią metų šventę, visi sukurkime dar vieną kalėdinį stebuklą ir padovanokime naujų knygų svarbiems kultūros židiniams - šalies kaimų ir miestelių bibliotekoms. Kiekvienas raskime laiko atsiversti knygą, skaitykime ir dalykimės", - kvietė D. Grybauskaitė.

Pasitikdami jau trečią kartą organizuojamą nacionalinę akciją, garsūs Lietuvos žmonės Prezidentūroje gyvai skaitė Kristijono Donelaičio kūrybą.

Minėdami mūsų grožinės literatūros pradininko 300-ųjų gimimo metinių jubiliejų, grupės „Antis" lyderis, architektas ir aktyvus „Sąjūdžio" narys Algirdas Kaušpėdas, etnomuzikologė ir iniciatyvos „Visa Lietuva skaito vaikams" ambasadorė Loreta Sungailienė, atlikėjas Donatas Montvydas ir Žiežmarių mokyklos-darželio mokiniai skaitė „Metų" ištraukas.

Šventės metu Prezidentūroje taip pat pasirodė Eglės Špokaitės baleto mokyklos ir vaikų muzikos studijos „Džimba" jaunieji atlikėjai. Kalėdine muzika dalysis Vilija Urbonienė ir Oksana Sadauskienė, Vilniaus šv. Jonų bažnyčios gospelo choras, Justė Kazakevičiūtė ir Lina Žilinskaitė, dalyvavusios asociacijos AGATA meistriškumo stovykloje. Originalias smėlio kompozicijas kūrė Jurgita Minderytė.

Šventiniame renginyje Prezidentūroje dalyvavo 60 kaimo bibliotekininkų iš visos Lietuvos. Renginį vedė Andrius Rožickas.

Jau trečią kartą organizuojama Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos" šiais metais kviečia padovanoti naujų knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms.

Daugiau nei 1000 kaimų ir miestelių bibliotekų parengė reikalingiausių knygų sąrašą. Šių knygų galima bus nupirkti ir padovanoti bibliotekoms lapkričio 19 - sausio 6 dienomis knygynuose „Vaga", „Pegasas", „Knygų namai" ir „Humanitas". Akcijoje dalyvaujančioms lipduku pažymėtoms knygoms bus taikoma 20 proc. nuolaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)