Planuojama, kad Maskvos dienas Vilniuje atidarys džiazo muzikos koncertas Kongresų rūmuose. Rūmų fojė turėtų veikti fotografijų paroda, supažindinanti su šiandienos Maskva ir atspindinti, kaip Rusijos sostinė pasikeitė per pastaruosius dešimt metų.

Kultūros dienų programoje taip pat numatomas klasikinės muzikos koncertas Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, šiuolaikinių Maskvos dailininkų darbų paroda Vilniaus rotušėje, naujausių rusų literatūros knygų paroda, teatro spektakliai, svarstoma galimybė demonstruoti meninius ir dokumentinius filmus, surengti vaikų piešinių parodą.

Maskvos dienų metu į Vilnių atvyks oficiali Rusijos sostinės delegacija. Tikimasi, kad Vilniuje viešes Maskvos meras Jurijus Lužkovas. Į Vilnių taip pat ketina atvykti Maskvos verslininkų delegacija, kurią priims Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Siekiant platesnio ir nuolatinio kultūrinio bendradarbiavimo aptarta galimybė Maskvos dienų metu pasirašyti Maskvos vyriausybės Kultūros komiteto ir Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto departamento 2 metų kultūrinio bendradarbiavimo sutartį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją