Koncertą, kuriame susirinko daugiau nei pusė tūkstančio džiazo gerbėjų, įrašė BBC 3 radijo laida „Jazz Line-Up“. Artimiausioje ateityje Dainiaus Pulausko grupės muziką per radiją išgirs visi Jungtinės Karalystės džiazo mylėtojai. Šis koncertas yra išskirtinis lietuvių grupei, nes tai buvo jos 100-asis festivalinis pasirodymas. Projektas yra Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai kultūrinės programos Jungtinėje Karalystėje dalis, kurį remia LR kultūros ministerija, LR ambasada Londone bendradarbiaujant su Lietuvos Muzikos informacijos ir leidybos centru bei Tarptautinių kultūros programų centru.

„Ypatingai džiugu, kad grupei iš Lietuvos buvo suteikta išskirtinė galimybė koncertuoti visą valandą, kai tuo tarpu kitų grupių laikas neturėjo viršyti 45 minučių, be to, mes turėjome galimybę užbaigti šį 5 grupių pasirodymo ciklą Southbank centro prestižinėje koncertų salėje. Nors visas muzikinis maratonas tęsėsi penkias valandas, publika labai įdėmiai klausėsi Lietuvos džiazo atlikėjų iki pat pabaigos. Malonu buvo matyti, kad pasiklausyti mūsų atvyko ir nemažai lietuvių. Londono džiazo festivalio techninis aptarnavimas buvo aukščiausio lygio, instrumentai, įranga atitiko visus techninius reikalavimus,“ – įspūdžiais dalinosi grupės lyderis Dainius Pulauskas.

Į festivalį atvykęs Vilniaus džiazo festivalio direktorius Antanas Gustys taip pat džiaugėsi, kad pasiklausyti koncerto atėjo svarbių džiazo kritikų, o grupę pasveikino pats festivalio direktorius John Cumming. „Londono džiazo festivalis yra didžiulis renginys, kiekvieną dieną vyksta daugybė koncertų skirtingose Londono vietose, todėl direktoriaus dėmesys ypač džiuginantis, žinant, kaip yra fiziškai sudėtinga apsilankyti skirtingose vietose tuo pačiu metu vykstančiuose koncertuose,“ – kalbėjo Antanas Gustys. Jo manymu, šis pasirodymas atliko dvigubą misiją: „- Viename didžiausių ir svarbiausių pasaulio džiazo festivalių buvo pristatytas aukščiausio lygio Lietuvos džiazas, o pats Dainiaus Pulausko grupės pasirodymas subūrė tautiečius, net ir tuos, kurie galbūt nebūtų apsilankę Londono džiazo festivalyje. Mūsų atlikėjų pripažinimas atlieka svarbią socialinę misiją priartindamas žmones prie Lietuvos ir atgaivindamas pasididžiavimo jausmą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)