Apdovanojimų įteikimo ceremonija lapkričio 21 dieną vyks Holivude, „Walk of Fame“ esančiame Fonda Theatre.

“Hollywood Music in Media Awards” kasmet teikia apdovanojimus už muziką ilgametražių filmų, televizijos serialų, reklamos, vaizdo žaidimų kūrėjams. Taip pat įvairaus muzikos stiliaus kūrėjams, dirbantiems vizualinėje žiniasklaidoje.

Apdovanojimą gauti pretenduojantys lietuvių kompozitorių vardai šiais metais atsidūrė šalia tokių garsenybių kaip Bear McCreary (nominuotas už muziką serialui „The Walking Dead“), Alexandra Patsavas („Hunger Games: Catching Fire“), Dave'as Porteris (už muziką serialui „Breaking Bad“), Dave Jordan („Iron Man 3”)Steven Price (už „Gravity“) ar Michael Giaccino, kuris pelnė Oskarą už muziką filmui „Up“. Garsaus serialo „Lost“ muzikos autorius M. Giaccino šiais metais nominuotas už „Star Trek Into Darkness“.

„Hollywood Music in Media Awards” apdovanojimus ankstesniaisiais metais yra pelnę tokie kūrėjai, kaip Johnas Williams (filmų „Star Wars“, „Superman“, „Indiana Jones“, „E.T.“ muzikos autorius), Hansas Zimmeris („Gladiator“, „Pirates of the Caribbean“), Howardas Shore („Lord of the Rings“), Alexandre Desplat, Thomas Newman, ir kt.

Kompozitorius ir pianistas K. Biveinis kuria ir atlieka klasikinę muziką, orientuotą tiek į kiną, tiek į koncertų lankytojus, mėgstančius šio stiliaus kūrinius. 

„Muzika man visada buvo labai vizuali. Randu daug įkvėpimo matydamas tam tikrą vaizdą - tiek vaizdo įrašą, tiek nuotraukas. Nors kartais būna priešingai. Pradedi kurti muziką, o kartu su ja kuriasi ir vaizdiniai“, - DELFI portalui pasakojo K. Biveinis.

Kompozitorius „2013 Hollywood Music in Media Awards” apdovanojimuose nominuotas už kompoziciją „Nona”, kuri yra pirmoje oficialioje kompaktinėje plokštelėje „Sounding Images“, išleistoje kartu su kolega violončelistu Luisu Caballero. Pasiklausyti kompozitoriaus K. Biveinio kūrinių galima čia.

Smuikininke J. Okrusko nominuota už kompoziciją iš savo kompaktinio disko „Legends“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)