Buvęs Lietuvos baleto primarijus H. Kunavičius yra baigęs Valstybės teatro baleto studiją, mokęsis iš vyresnių šokėjų Broniaus Kelbausko ir Vytauto Aukščiūno. 1944-1968 m. jis buvo Lietuvos operos ir baleto teatro solistas, vėliau dirbo televizijos muzikinių ir pramoginių laidų režisieriumi. H. Kunavičiaus dėka buvo nufilmuoti spektakliai - opera "Otelas", operetės "Šikšnosparnis" ir "Marica", baletas "Žizel", daug baleto koncertinių numerių, filmai-koncertai apie operos solistus Vaclovą Daunorą, Eduardą Kaniavą, baleto artistą V. Aukščiūną.

Kūrybinio žydėjimo metais H. Kunavičius šoko pagrindines Zygfrydo, Dezyrės, Princo partijas baletuose "Gulbių ežeras", "Miegančioji gražuolė", "Spragtukas", taip pat Albertą balete "Žizel", Perą Giuntą, Spartaką to paties pavadinimo baletuose, Kastytį ("Jūratė ir Kastytis"), Jonį ("Ant marių kranto"), Ugnių ("Audronė"), Bazilį ("Don Kichotas") ir kitas ryškias solines partijas. Jubiliatas pasižymėjo ir kaip choreografas - pastatė šokius Vytauto Klovos operai "Vaiva", choreografines miniatiūras Kauno muzikiniame teatre.

Iki šiol lietuviškojo baleto Apolonu ir karaliumi tituluojamas H. Kunavičius kartu su scenos ir gyvenimo partnere Tamara Sventickaite baleto gerbėjų prisimenami kaip gražiausia pokario Lietuvos baleto primarijų pora.

Baleto senjorui dedikuotame "Romeo ir Džuljetos" spektaklyje šoks garsiausi šių laikų lietuvių baleto solistai: Eglė Špokaitė, Nerijus Juška, Valerijus Fadejevas, Aleksandras Molodovas, Aurimas Paulauskas, Olga Konošenko, Voldemaras Chlebinskas, Vytautas Kudžma ir kt. Proginį spektaklį diriguos Martynas Staškus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją