Vakar, lapkričio 28 dieną, Vilniaus miesto taryba pritarė Pranciškonų vienuolyno varpinės atstatymo bendradarbiavimo sutarčiai.

Sutartyje numatyta, kad Vilniaus savivaldybė atleis bendrovę "Lietuvos telekomas" nuo vietinės rinkliavos už paslaugų teikimą viešose vietose bei skirs 50 tūkst. litų varpinės atstatymo darbams iš Vilniaus senamiesčio atgaivinimo 2001 metų programos, o bendrovė "Lietuvos telekomas" per 2 metus skirs 700 tūkst. litų paramą varpinei atstatyti. Vienuolyno varpinė bus statoma žemės sklype, priklausančiam "Mokslo ir technikos rūmams" ir registruojama Senamiesčio atnaujinimo agentūros vardu.

Pranciškonų vienuolyno varpinės atstatymas yra įtrauktas į Vilniaus savivaldybės parengtą prarastų istorinių statinių programą "Dingęs Vilnius", kuri skirta atkurti reikšmingus prarastus istorinius statinius ir pritaikyti juos gyventojų poreikiams. Atstačius varpinę, būtų užbaigtas visas Pranciškonų vienuolyno ansamblis. Atstatytoji varpinė bus naudojama turizmo informacinio centro arba biuro veiklai, mokslo ir technikos laimėjimų ekspozicijai ir prekybai suvenyrais.

Varpinę planuojama atstatyti iki 2003 metų kovo mėnesio, sakoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją