TRANSLIACIJA BAIGĖSI.

Transliacijas iš Vilniaus Valstybinio mažojo teatro filmavo LRT televizija. Interneto ryšį užtikrino TEO.

Pjesėje taip pat vaidina Mantas Vaitiekūnas, Ilona Kvietkutė, Leonardas Pobedonoscevas, Vaida Būtytė, Ineta Stasiulytė, Balys Latėnas, Vytautas Rumšas ir kt.

Adomo Mickevičiaus meilužę spektaklyje „Mistras“ vaidinanti V. Bičkutė prisipažįsta, kad jai personažas yra ypatingai svarbus - prieš žengdama į sceną ji netgi pasižiūri į savo herojės nuotrauką.

„Vaidmuo šiame spektaklyje man yra lengviausias iš visų, kuriuos esu suvaidinusi teatro scenoje. Šis vaidmuo man suteikia skrydžio, polėkio jausmą, išlaisvina ir teikia didžiulį malonumą, - išduoda V. Bičkutė. - „Mistras“ yra „Madagaskaro“ tęsinys, kuriame taip pat atspindimos Lietuvos istorinės asmenybės bei žinomos personalijos. Mano vaidinama herojė - Ksavera, viena iš Adomo Mickevičiaus meilužių. Yra versija, kad ji buvo pagimdžiusi Adomui ir vaikų. Ksavera buvo ypatinga moteris, kurią netgi vadino Izraelio kunigaikštyte. Jai vyrai negalėdavo atsispirti, visi guldavo po jos kojomis. Tikrai galinga ir talentinga moteris-demonas. Turiu netgi Ksaveros nuotrauką, į kurią visada pasižiūriu prieš žengdama į sceną.“
Spektaklis „Mistras“

Mariaus Ivaškevičiaus „Mistras“, kaip ir „Madagaskaras“, siūlo netradiciškai pažvelgti į garsias istorines asmenybes, nešabloniškai pasvarstyti apie lietuvių tautos identitetą. „Mistro“ centre – Adomo Mickevičiaus biografija ir likimas, o kartu – „tikro“ herojaus, kurio galbūt nesąmoningai ilgimės šiandien, paieškos. Taip pat, kaip ir „Madagaskare“, veikėjai apsėsti utopiškų idėjų ir projektų, manijos kurti originalumu pritrenkiančias teorijas.

Mistras – tai Lietuvos dvarininkas Andžejus Towianskis, skelbęsis pranašu, viešpaties vietininku žemėje ir Paryžiuje įkūręs sektą „Dievo reikalas“. Jis savo mistinėmis idėjomis visiškai pavergia nebe jauną ir gyvenimo prasmės bei kūrybos atnaujinimo šaltinių ieškantį Adomą Mickevičių ir galutinai sužlugdo didįjį poetą. Tačiau Rimo Tumino spektaklis, kupinas užburiančių vaizdų ir apglėbiantis tiršta teatrine atmosfera, aprėpia daugiau.
Spektaklis „Mistras“

„Spektaklis yra apie kelionę namo, kelionę į gimtinę. Tai amžina, besikartojanti tema. Namų, tėvynės, laisvės, grožio ilgesys. Kuo arčiau kelionės pabaiga, tuo ilgesys didesnis. Ir kuo aiškiau suvoki, kad daug kas bus pasikeitę, tuo brangiau, reikšmingiau visa tai atrodo – gimtosios žemės grumstas, kvapas, garsas“, – sako režisierius.

Lapkričio 20 d. DELFI skaitytojai turės unikalią galimybę pamatyti R. Tumino spektaklį „Belaukiant Godo“. Transliacijas iš Vilniaus Valstybinio mažojo teatro filmuoja LRT televizija. Interneto ryšį užtikrina TEO.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)