Specialiai šiam projektui į Lietuvą atvyksta užsienyje gyvenanti solistė Aušrinė Stundytė, šiomis dienomis dainuosianti pagrindinę partiją naujame Karališkojo Madrido teatro spektaklyje.

Kai kurie, elektroninės fantazijos projekte „XYZ“ dalyvavę solistai, puikiai įsivaizduoja, ko galima tikėtis lipant į sceną kartu su populiariosios muzikos atlikėjais. Nors, pasak geriausio Lietuvos gitaristo Tomo Varnagirio, tapusio VCO ROCK muzikiniu vadovu, roko muzikantai toli gražu nėra tokie neprognozuojami, kadangi jų kuriama muzika taip pat reikalauja didelio susikaupimo.

Pradėjęs bendrauti su operos solistais T. Varnagiris teigia kol kas nepastebėjęs didžiulių nesutarimų, nors pripažįsta, jog bendrų taškų ieškoti teks. Nors šiuo metu visas laikas yra skirtas naujojo projekto darbams, paklausėme apie jo, kaip roko muzikanto ryšius ir sentimentus Sporto rūmams.

Tomas Varnagiris
- Ką jums reiškia galimybė pasirodyti sporto rūmuose?

- Labai sunku tiksliai apibūdinti. Galvojant apie sporto rūmus apima nostalgija ir užplūsta daug gerų prisiminimų. Jaučiuosi lyg priveligijuotas, turėdamas galimybę koncertuoti tokioje vietoje, kurioje, kiti negali. Kaip muzikantui, man yra labai svarbi akustika. Reikia pripažinti, kad iki šiol Lietuvoje nėra geresnės akustinės erdvės roko muzikai už Sporto rūmus. Daugelis šiuolaikinių arenų yra puikios, bet kai kalbame apie akustiką, visi pripažįsta, kad geriausiai rokas skambėdavo sporto rūmuose.

- Ar prisimenate pirmąjį apsilankymą Sporto rūmuose, koks tai buvo įspūdis?

- Tiksliai nepamenu, dabar nepasakysiu, bet žinau, jog man tai yra susiję tik su maloniais prisiminimais. ( kaip seniai tai buvo...(šypsosi)).

- Kokias ryškias grupes prisimenate koncertavusias Sporto rūmuose?

- Jų buvo tikrai daug. Labai gerai pamenu amerikiečius „Manowar“ 1994 metais. Buvo žiauriai geras koncertas su puikiu garsu. Jis iki šiol užsifiksavo kaip garso kokybės etalonas. Labai gerai pamenu „Def Lepard“. Su „Rojaus tūzais“ tuomet turėjome garbės „apšildyti“ jų pasirodymą. Po to teko nemažai su jais bendrauti. Dar norėčiau paminėti „Deep Purple“ ir „Whitesnake“.Tikrai, būdavo taip, kad visi koncertai, vykdavę Sporto rūmuose, pavykdavo.

Vilnius City Opera meno vadovei Daliai Ibelhauptaitei Sporto rūmų scena atrodo neatsiejama ir nuo laivės idėjos: „Sporto rūmai yra kiekvienam vilniečiui ir lietuviui labai ypatinga tapatybės dalis. Čia koncertuodavo visos ir tik geriausios grupės. Tai buvo roko lopšys, – vieta, kur skambėjo gaivališka ir laisva muzika, kuri labai daug prisidėjo prie laisvės pojūčio ir noro ją pasiekti bet kokia kaina.
Įėjus i Sporto rūmų salę atgimsta labai daug prisiminimų… Labai gaila, kad per paskutinį dešimtmetį šis, buvęs svarbus, miesto kultūros centras stovi vienišas ir tylus. Jo ateitis ir likimas - apgaubti nežinioje. Todėl aš esu nepaprastai dėkinga, kad sutikau tiek daug geranoriškų žmonių, kurie labai šviesiai ir pozityviai žiuri į mūsų norą vienam vakarui atgaivinti Sporto rūmų dvasią, o svarbiausia, - suteikti galimybę vilniečiams dar kartą įeiti į šį legendinį pastatą ir pasiklausyti roko muzikos.“

VCO ROCK Vilniaus Sporto rūmuose jau lapkričio 10 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)