Abiejų lietuviškų spektaklių choreografiją sukūrė A. Cholina, scenografiją - Marius Jacovskis, kostiumų dailininkės - Jolanta Rimkutė ir Marija Rubavičiūtė. Vilniečių pasirodymą remia Lietuvos ir Vengrijos kultūros ministerijos.

Praėjusių metų festivalio programoje buvo sėkmingai parodytas šokio spektaklis "Tango in Fa" - žiūrovų ovacijos ir spektaklio sėkmė paskatino festivalio organizatorius ACH teatrą pakviesti dar kartą.

25-ąjį kartą rengiamas Budapešto pavasario festivalis yra pelnęs tarptautinį pripažinimą ir vertinamas kaip vienas iš pačių sėkmingiausių ir aukščiausio lygio festivalių Europoje, skatinančių aktyvų tarpvalstybinį bendradarbiavimą. Festivalis yra gausiai finansuojamas programoje dalyvaujančių šalių valstybinių institucijų, Europos Sąjungos programų ir Budapešto savivaldybės.

Kovo 18 dieną prasidėjusio ir iki balandžio 3-osios truksiančio šių metų festivalio programoje - per 100 įvairių žanrų koncertų, dramos, operos, operetės ir baleto spektaklių, parodų iš įvairių pasaulio šalių: JAV, Australijos, Argentinos, Vokietijos, Kinijos, Lenkijos, Prancūzijos, Japonijos, Ispanijos, Italijos, Šveicarijos ir daugelio kitų. Festivalio renginiai vyksta didžiausiose Budapešto koncertų salėse, teatruose, bažnyčiose, muziejuose, džiazo klubuose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją