"Žinoma, teatras yra gyvas organizmas, ir jokios technologijos nepakeis tos magijos, kuri atsiranda susitikus gyviems kūrėjams su gyvais žiūrovais, bet labai džiaugiuosi dėl šios galimybės pasiekti didesnę auditoriją. Galima sakyti, kad tai yra ir pačios spektaklio medžiagos padiktuotas sprendimas: Chuckas Palahniuckas savo romane daro prielaidą, kad kažkur egzistuoja "Dievo televizija", po kurią naršo dievas ir stebi mus. Jei leidžiame sau tapti nuobodiems, jis tiesiog perjungia kanalą. Manau, kad žmonės, stebėsiantys "Nematomų monstrų" premjerą internetu, galės pasijausti būtent taip. Tai - didelė atsakomybė bei neeilinis iššūkis spektaklyje vaidinantiems artistams, kurie egzistuos tokiame keistame "ne teatro" pasaulyje," - dar prieš premjerą sakė spektaklio režisierius Vidas Bareikis.

Spektaklyje vaidina ir režisieriaus žmona, dainininkė Jurga Šeduikytė. Čia ji tampa „aukštos klasės manekene, kuri, neištvėrusi įvaizdžio, padaro pakankamai drastišką sprendimą savo gyvenime“.

„Dieną naktį aš dabar gyvenu su ja, nekenčiu jos ir bandau prisijaukinti“, - apie vaidmenį sakė J. Šeduikytė. Patį spektaklį atlikėja vadina labai drąsiu ir sako, kad daugelis gali jo nesuprasti. Tačiau tiems, kas nori daugiau suprasti apie šiuolaikinį pasaulį, jį derėtų pamatyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)