Naujausioje latvių režisieriaus juostoje pagrindinį vaidmenį atlieka Japonijos aktorė Kaori Momoi.

„Aktorė liko sužavėta Lietuvos cepelinais ir Ryga po to, kai atvyko į mūsų kraštą sudalyvauti filmo „Amaya“ premjeroje. Ir vis žadėjo, kad čia sugrįš. Jos emocijoms neatsispyrusi Rygos valdžia suteikė jai Rygos miesto ambasadorės Japonijoje titulą. Ir kaip įrodymą apie meilę mūsų kraštui, Japonijos televizijai ji sukūrė filmą apie Vilnių ir Rygą, - ryšį tarp Latvijos ir Japonijos pasakojo M. Martinsonas. - Supratau, kad „Amya“ buvo žingsnis iš mano pusės, dokumentinė juosta – iš jos. Todėl pamaniau, kad sekantis žingsnis vėl turėtų būti iš mano pusės.“

Taip gimė mintis su K. Momoi sukurti triptiką. Trijų dalių filmą su ta pačia aktore, kurios personažas įgyvendinamas trijuose skirtinguose pasaulio kraštuose. Pirmoji dalis - „Amaya“ gimė Honkone. Antroji - „OKI: „In The Middle Of The Ocean“ - Los Andžele.

Naujausio M. Martinsono filmo premjera vyks kovo mėnesį, Rygos – Europos kultūros sostinės programos metu. Tuo pačiu metu premjera, anot režisieriaus, turi įvykti ir Lietuvoje.

Režisierius prisipažino šiuo metu baigiantis rašyti dar vieną knygą, kurią pristatys Vilniaus knygų mugėje. „Knygas pradėjau rašyti gyvendamas Lietuvoje, todėl latviškai nemoku rašyti knygų. Todėl taip jau gausis, kad knygą lietuviai perskaitys pirmiau, nei latviai pamatys filmą. Galės jiems papasakoti, kas herojų laukia ateityje“, - sakė M. Martinsonas.

Rygos - Europos kultūros sostinės renginiai prasidės jau šių metų vasario mėnesį. Parodos ir renginiai vyks ne tik muziejuose, bet ir bibliotekose, buvusiuose KGB rūmuose ir netgi centriniame turguje. Latvijos gyventojų ir svečių laukia kelis šimtus tūkstančių choristų subursiančios Pasaulio chorų žaidynės. Tarp gausios renginių programos – ir Europos Filmų apdovanojimų ceremonija. Europos kultūros sostinės biudžetas yra 24 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)