Kaip BNS sakė LDM direktorius Romualdas Budrys, Estijoje paroda iš Lietuvos muziejaus rinkinių bus surengta po ilgos pertraukos - 15 metų muziejiniai ryšiai tarp abiejų Baltijos šalių buvo beveik nutrūkę dėl ekonominių bei kitų priežasčių.

"Kadangi po ilgos pertraukos tai pirmoji paroda, pasistengėme, kad ji būtų solidi, turtinga. Estijoje pirmą kartą išsamiai pristatysime ne tik gintaro morfologiją, apdirbimą, bet ir inkliūzus, papuošalus", - tvirtino R.Budrys.

Pasak LDM direktoriaus R.Budrio, paroda parengta nenuskurdinant ekspozicijos Palangoje - iš muziejaus fondų parinkta beveik 250 istorinio gintaro, natūralaus ir šlifuoto, įvairiaspalvio ir su inkliuzais gabalų. Parodoje bus eksponuoti ir archeologiniai radiniai bei Juodkrantės gintaro lobio kopijos.

Iki balandžio 25 dienos Taline veiksiančioje parodoje bus rodomi ir garsių Lietuvos gintaro juvelyrų darbai - Kazimiero Simanonio, Petro Balčiaus, Felikso Daukanto sukurti papuošalai ir natūralaus meniškai apdoroto gintaro pavyzdžiai.

Pasak R.Budrio, Lietuvos gintaras apkeliavęs beveik visas Europos šalis. "Mūsų gintaras labai mėgstamas ir tokios parodos labai populiarios, ypač Vokietijoje. Ir šiuo metu viena gintaro paroda veikia Austrijoje, netoli Vienos. Nepaprastai prašo atvykti su šia paroda ir Austrijos miestas Lincas", - pasakojo Lietuvos dailės muziejaus direktorius.

Palangos gintaro muziejaus fonduose saugoma apie 33 tūkst. įvairių gintaro gabalų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją