Rugsėjo 28 d., 22 val. teatro gerbėjai kviečiami į Auksiniu scenos kryžiumi apdovanoto Šarūno Datenio ir Antano Dubros spektaklio „Gaidelis pinigautojas“ vakarinę versiją. Menininkai parodys pasaką, kurioje jungsis kasdienybės elementai, dabarties aktualijos, garsai ir vaizdo projekcijos. Tai unikalus kūrinys ne teatro aplinkoje.

Spalio 1 d., 22 val., “Sirenų” klube koncertuos Auksiniam scenos kryžiui už muziką Vido Bareikio spektakliui “Kovos klubas” nominuota grupė “Sheep got waxed”. Jauni muzikantai pateiks šėlstančias džiazo improvizacijas.

"Festivalio klubas, suskambus “Sirenų” dešimtmečio kauksmams, kviečia klausytis jaunų ir patyrusių teatro ir visuomenės veikėjų bei įsitraukti į bendrą pokalbį, išgirsti atsakymus į žiūrovui rūpimus klausimus”, – sako Viktorija Ivanova, Vilniaus tarptautinio teatro festivalio “Sirenos” edukacinės ir klubo programų koordinatorė.

Antradienį, spalio 1 d., 16 val., režisieriai Vidas Bareikis (“Kovos klubas”), Rugilė Barzdžiukaitė (“Geros dienos”), Paulius Ignatavičius (“Hamletas mirė. Gravitacijos nėra”), dramaturgės Gabrielė Labanauskaitė ir Vaiva Grainytė bei kino režisierius Jonas Tertelis diskutuos apie šiuolaikinio jaunojo lietuvių teatro tendencijas ir jų atspindžius šių metų festivalio lietuviškos programos spektakliuose. Diskusiją moderuos teatrologė Sigita Ivaškaitė.

Spalio 4 d., 16 val., festivalio klube režisierius Agnius Jankevičius, teatro kritikas Andrius Jevsejevas ir visuomenės aktyvistas Darius Pocevičius svarstys apie rimtosios ir kontrkultūros apraiškas teatre ir klaus, ar galima jų tarpusavio sąveika bei kokie gali būti to pavyzdžiai? Pokalbį moderuos filosofas Algirdas Davidavičius.

“Sirenų” klubo spektaklis ir koncertas vyks kavinėje “7 Fridays” (Pranciškonų g. 3.), o diskusijos – Menų spaustuvės Kišeninėje salėje (Šiltadaržio g. 6). Vilniaus tarptautinis teatro festivalis “Sirenos” sostinėje vyksta rugsėjo 26–spalio 6 dienomis. Visi klubo renginiai – nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)