Kovo 17-20 dienomis vykstančioje mugėje "mišrūs" rašytojų duetai iš Čekijos, Graikijos, Kipro, Kroatijos, Lenkijos, Lietuvos, Maltos, Rumunijos, Slovakijos, Suomijos, Švedijos ir Vengrijos mugės lankytojams pristatys savo šalių literatūrą. Lietuvių literatūrai atstovaus rašytojai Sigitas Parulskis ir Laura Sintija Černiauskaitė.

Keturioliktus metus rengiama Leipcigo knygų mugė yra viena iš didžiausių Europoje. Praėjusių metų mugėje apsilankė rekordinis skaičius - 102 tūkstančiai lankytojų.

Pagrindinėje mugės programoje "Leipcigas skaito" ("Leipzig liest") šįmet pristatoma 1 tūkst. 200 renginių, vykstančių įvairiose miesto vietose.

Lietuvių poetai su savo užsienio kolegomis pasirodys mugės "Naujajame forume" rengiamuose skaitymuose "Poezijos eurovizija", "Kasdienybės metraštininkai", "Apie meilę ir kitas katastrofas"

Skaitymų programa bus tęsiama Berlyne. Kovo 21 d. renginyje "Leipcigas skaito - Berlynas taip pat!" jaunosios kartos lietuvių rašytoja Laura Sintija Černiauskaitė skaitys savo kūrybą kartu su Kroatijos, Maltos, Čekijos, Kipro, Vengrijos ir Švedijos rašytojais. Renginį ves vokiečių literatūros kritikas Joergas Plathas.

Skaitymų programą "Mažos kalbos - didelės literatūros" Leipcige ir Berlyne rengia viešoji įstaiga "Lietuviškos knygos" kartu su partneriais užsienyje - Suomijos institutu Berlyne, Graikų kultūros fondu Berlyne, Kroatijos leidėjų ir knygų prekybininkų asociacija, Maltos ambasada Berlyne, Maltos kultūros ir meno taryba, Knygų institutu Krokuvoje, Švedijos ambasada Berlyne, Slovakijos institutu Berlyne, Čekijos centru Berlyne, "Collegium Hungaricum", Kipro ambasada Berlyne, Vokietijos akademinių mainų tarnyba DAAD ir "Literaturwerkstatt Berlin".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją