Spektaklis statomas pagal ką tik knygynuose pasirodžiusią to paties pavadinimo jo pasaką, tačiau paties autoriaus teigimu, spektaklis nėra tiesiog literatūros kūrinio inscenizacija.

Tai - atskira pjesė, kurios savitumą nulemia bendras kūrybinis darbas kartu su aktoriais, jų improvizacijos, žaidimai bei interpretacijos. "Pelytės Zitos" stilistika atitinka Keistuolių teatro specifiką - spektaklis skiriamas ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams bei mokytojams.

"Šis spektaklis aprėpia vaikų ir tėvų santykių, vaiko psichologijos problemas. Kurdami daug dėmesio skyrėme vaiko baimėms, kompleksams, tačiau neužstrigome vien tik psichologinių problemų lygmenyje. Spektaklis yra žaismingas - "keistuoliai" nuo pat pradžių pasižymėjo savo dainingumu. Todėl "Pelytėje Zitoje" daug vietos skiriama muzikai, dainoms - joje skamba liaudies, žinomų melodijų, romansų motyvai", - sako V.V.Landsbergis.

Žiūrovai išgirs ir pamatys neįtikėtiną pasakojimą apie pelytę, kuri vieną vakarą pastebėjo, kad dingo jos... mama. Tačiau pelytė Zita nepabūgo ir išsiruošė į kelionę: juk negalima taip ir likti vienai - reikia surasti dingusią mamą. Nugalėjusi baimę ir įveikusi sunkiausias kliūtis bei pavojus, ji surado tai, kas yra brangiausia pasaulyje - mamą. Ir ne tik ją...

Spektaklio scenografiją ir kostiumus sukūrė dailininkė Ramunė Skrebūnaitė. Spektaklyje vaidina Keistuolių teatro aktoriai Ilona Balsytė, Joana Čižauskaitė, Darius Auželis, Aurimas Meliešius, Vytautas Rašimas ir Dalius Skamarakas.

"Pelytė Zita" - jau ne pirmas V. V. Landsbergio projektas Keistuolių teatre - 2000 metais čia buvo pastatytas šio režisieriaus spektaklis "Kalėdų bobutės pasaka". Anot režisieriaus, jis džiaugiasi galėdamas vėl dirbti kartu su Keistuolių teatro aktoriais.

"Šis teatras - labai rimtai į vaikus žiūrintis teatras. Labai rimtai - tai reiškia, kad juose "keistuoliai" mato augančią naują kartą ir supranta kreipimosi į ją svarbą. Šiuo klausimu mūsų požiūriai sutampa, ir bent jau aš tikrai norėčiau pratęsti mūsų bendradarbiavimą", - tikisi režisierius.

Keistuolių teatre šį sezoną buvo pastatyti ir kitų su šiuo teatru draugaujančių režisierių spektakliai: Algirdo Latėno režisuotas "Škac, mirtie, visados škac..." ir Antano Gluskino "Mano senelis buvo vyšnia".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją