„Tai – pirmasis eksperimentinis teatras, nes jame kuriama, nepaisant profesinių rėmų ir titulų. Pirmasis teatras, užsiauginęs ne tik savo žiūrovą, bet net tris aktorių kartas“, – apibendrino Keistuolių teatro vadovas, aktorius ir režisierius Aidas Giniotis. Šį sezoną ketinama ne tik rodyti žiūrovų pamėgtus repertuarinius spektaklius, bet ir pristatyti naujus spektaklius įvairaus amžiaus žmonėms, o po Naujųjų metų rengti efektingus muzikinius pasirodymus didžiausiose Lietuvos koncertų arenose.

Keistuolių teatro kelionė po būsimą šventinį teatrinį sezoną - DELFI galerijoje:

Naujame sezone net trys premjeros

Naująjį Keistuolių teatro sezoną rugsėjo 26 d. atidarys bardo, režisieriaus ir aktoriaus Andriaus Kaniavos kelerius metus brandintas spektaklis balsui ir pianinui pagal Jurgio Kunčino kūrybą „Tūla ir kiti“ apie didžiulę meilę gyvenimui. Pasak Aandriaus Kaniavos, Jurgis Kunčinas yra vienas iš savičiausių lietuvių rašytojų, istorijas pasakojantis poetas, kurio kūrybai perteikti scenoje nereikia jokio papildomo rekvizito ar gausaus aktorių būrio. Scenoje palikus vienintelį pasakotojo personažą, žiūrovui bus paliekama visiška interpretacijos laisvė.

Rugsėjo 28 d. scenografė Ramunė Skrebūnaitė debiutuos kaip režisierė su spektakliu žmonėms nuo dvejų metų „Vištytė ir gaidelis“, kuriame konfliktų sprendimo meno paslaptis atskleis aktoriai Viola Klimčiauskaitė ir Dalius Skamarakas. „Norėjau sukurti spektaklį, ugdantį vaikų kūrybiškumą, nes kiekvienas vaikas gali pats sau kurti žaislus, o tėvai neturėtų trukdyti vaikams žaisti“, – sako Ramunė Skrebūnaitė. Spektaklyje gyvai dainuos aktoriai, skambės kompozitoriaus Andriaus Kulikausko kurta muzika, taip pat bus galima prisiminti gerai žinomas lietuvių liaudies patarles, susipažinti su lietuviško kaimo simboliais.

Trečioji Keistuolių teatro šio sezono premjera įvyks spalio 26 d. ir tai bus Vaidoto Žitkaus režisuotas autentiškais ir kartu universaliais vaikystės prisiminimais paremtas spektaklis „Kai aš mažas buvau“. Jame kartu su Vaidotu Žitkumi vaidins aktoriai Eimantas Bareikis ir Martyna Gedvilaitė. Tai – spektaklis apie vaikystės pasaulį, nes vaikystės patirtys ir aktualijos, nepaisant besikeičiančios aplinkos ar technologijų spartaus tobulėjimo, visais laikais išlieka tos pačios. Tuo įsitikino spektaklio kūrėjai, klausę dabartinių mokinių, kas jiems svarbu ir ką skauda. Šiuo spektakliu bus stengiamasi, kad „vaikai pajustų norą branginti vaikystės skonį ir paskatinti juos nebijoti būti vaikais, neskubėti kuo anksčiau žengti į suaugusiųjų pasaulį“, – teigė Vaidotas Žitkus.

Muzikinis turas po Lietuvą

Šio jubiliejinio gimtadienio proga Keistuolių teatras surengs ne vieną koncertą Lietuvoje. Gruodžio 14 d. kartu su Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru įvyks šventinis koncertas „Simfoniniai keistuoliai“, kuriame kartu su teatro įkūrėjais Aidu Giniočiu, Ilona Balsyte, Andriumi Kaniava ir Dariumi Auželiu bus prisimintos dainos nuo pačios kūrybinio kelio pradžios.

Po Naujųjų metų planuojamas grandiozinis koncertinis turas po Lietuvą, kuriame pasirodys visa Keistuolių teatro sunkioji artilerija – net keturios unikalių kūrėjų kartos. Skambės dainos, sukurtos per visą Keistuolių teatro istoriją, ne vien didžiausi hitai, bet kartu pristatyta nauja programa. „Tai bus specialiai šiems koncertams sukurta originali teatralizuota muzikinė programa pagal mūsų pačių kūrybą. Esame rengę dvidešimtmečio proga panašų koncertą, tačiau nenorime jo kartoti, nors didžiausi hitai, žinoma, skambės“, – pasakojo teatro vadovas A. Giniotis.
Tarptautinę teatro dieną Keistuolių teatras kvies kartu romiai susikaupti ir atsakingai dalyvauti nuo 1992-ųjų rengiamoje pompastiškoje „Zenonų“ apdovanojimų ceremonijoje, kurioje tik patys išskirtiniausi galės tikėtis, kad bus apdovanoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)