Goša Kucenko – vardas, kurio rusiško kino ir teatro mėgėjams jau seniai nereikia pristatinėti. Daugiau nei 80 šio aktoriaus sukurtų vaidmenų kine, tarp jų ir tokiuose ekrano hituose kaip „Antikileris“, „Skarda“, „Naktinė sargyba“, „Fantomas“, „Sėkmės džentelmenai“, kalba patys už save.

Aktorius, rašytojas, prodiuseris, scenaristas – 46-erių vyro dienotvarkėje atsiranda laiko pasireikšti įvairiems jo talentams. Ištikimi Gošos Kucenko gerbėjai žino, kad į šį sąrašą reikia įrašyti ir dar vieną užsiėmimą – Rusijos kino žvaigždė yra ir nuolat koncertuojantis dainininkas.

Muzika – aistra, lygiagrečiai su kinu ir teatru Gošą lydinti visą gyvenimą. Ne tik vaidinti, bet ir dainuoti į sceną jis eina jau 17 metų – nuo tada, kai tapo roko grupės vokalistu.

Kitaip nei kai kurie kiti populiarūs aktoriai, kuriems dainavimas tėra prasiblaškymas ar noras patenkinti ambicijas, Goša Kucenko sulaukė didelio muzikos klausytojų pripažinimo. 2004-aisiais jis pradėjo bendradarbiauti su grupe „Anatomy Of Soul”. Kartu su šiais muzikantais Goša ketverius metus sėkmingai koncertavo didžiausiuose Rusijos festivaliuose - „Našestvije“, „Emmaus“ ir kituose. Ne viena daina iš šio kūrybos periodo pateko į populiarių kino filmų - „Marsas“, „Ketvirtasis noras“ – garso takelius.

Ne viena Gošos daina tapo hitu – pavyzdžiui, Rusijos radijo stotys ilgai suko jo ir grupės „Či-Li“ narės Irinos Zabijakos įrašytą kūrinį „Skazka“. Daugybę bičiulių Rusijos muzikos pasaulyje turintis Goša yra nusifilmavęs ir keliuose vaizdo klipuose. Tarp jų – ir šių metų lapkričio 14-ąją Vilniuje koncertuosiančių Rusijos repo žvaigždžių „Kasta“ klipe „Goriačeje vremia“.

Solinę muzikinę karjerą pradėjęs Goša Kucenko 2010-aisiais išleido albumą „Mai Vorld“, kurio dainos kartu su gerai žinomais hitais iš kino filmų skambės ir koncerte Vilniuje.

„Susidomėjimas Gošos muzikine kūryba kyla kiekvienam, kas bent vieną sykį apsilankė jo koncerte ar matė pasirodymą per televizorių“, - rašo Rusijos spauda. Antrąjį solinį albumą kuriantis Goša pasirodymus yra surengęs daugelyje Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, net Suomijos miestų. Valentino dieną prie jų prisijungs ir Lietuvos sostinė.

Klausytojus į koncertus vilioja ne tik aktoriaus balsas ir kūryba, kurioje susipina keli muzikos stiliai. Goša Kucenko į sceną eina su puikių muzikantų grupe – beje, pritariančioji vokalistė Julija Pak ir pati eina vis augančio populiarumo keliu, tapusi populiariojo TV šou „Balsas“ dalyve.

Šie pasirodymai – puiki proga iš pirmų lūpų išgirsti įdomias istorijas apie visiems žinomus kino filmus, Rusijos pramogų pasaulį ir daugybę kitų dalykų. Goša Kucenko scenoje ne tik dainuoja, bet ir vaidina nedidelius etiudus, su publika bendrauja itin betarpiškai. Kitaip tariant, jei kada norėjote su Rusijos kino dievuku jaukiai pasėdėti restorane ir pasikalbėti apie gyvenimą, šie pasirodymai primena būtent tokią draugiško pokalbio atmosferą. Tai - ne šiaip koncertas, tai – muzikinė žymaus aktoriaus išpažintis.

Alika ir Venjaminas Smechovai – tai dvi Rusijos kino ir teatro kartos, Vilniaus scenoje susitinkančios jautriam romansų spektakliui „Senamadiškas pripažinimas“. Estafetę iš Gošos Kucenko šis garsus šeimos duetas Kongresų rūmuose perims vasario 22-ąją.

Jaunesni žiūrovai puikiai žino Aliką Smechovą. Žavi aktorė ir dainininkė, nusipelniusi Rusijos artistė pažįstama dar 1985-aisiais suvaidino savo pirmajame kino filme – tada jai buvo septyniolika. Įspūdinga karjera nenutrūksta iki šiol – Alika nuolat kviečiama filmuotis ir kiekvieną sezoną veda populiarias Rusijos televizijos gyvenimo būdo laidas. „Trys muškietininkai“, „Tu ir aš“, „Laimės klubas“ - šiuose ir kituose populiariuose filmuose suvaidinusi moteris yra ir kelių populiarių muzikinių albumų autorė. Įdomu tai, kad jos vardas visiems laikams įrašytas į Rusijos popkultūrą – vieną 1987-aisiais sukurto kultinio filmo „Assa“ herojų scenaristai pavadino Alikos garbei.

Talentą lemia genai – į sceną Vilniuje Alika eis kartu su savo tėvu, įžymiu Rusijos aktoriumi Venjaminu Smechovu.

Legendiniame Tagankos teatre dar 1962-aisiais pradėjęs dirbti aktorius yra sukūręs daugybę įsimintinų vaidmenų. Kino pasaulyje jį itin išgarsino filmas „D'Artanjanas ir trys muškietininkai“, kuriame Venjaminas Smechovas suvaidino Atą – ši kino juosta sulaukė milžiniško populiarumo visoje Sovietų Sąjungoje.

Keliasdešimtyje filmų vaidinęs, režisavęs, scenarijus kūręs Venjaminas Smechovas gali pasigirti spalvinga biografija – joje yra ir darbas televizijoje, ir aktorystės meistriškumo kursų dėstymas JAV, ir dalyvavimas roko grupės „Korol i šut“ įrašuose. Šiandien Venjaminas Smechovas išlieka aktyvus Rusijos kultūrinio gyvenimo dalyvis – toliau filmuojasi kine, rašo scenarijus, rengia kūrybos vakarus, kurie privilioja pilnas sales patyrusio menininko talentą pamilusių gerbėjų.

„Senamadiškas pripažinimas“ - spektaklis, kuriame tėvas ir dukra dainuoja, pritariami garsaus gitaristo Romano Zorkino. Jautrūs romansai sukurti pagal garsiausių Rusijos poetų tekstus – nuo Sergejaus Jesenino ir Aleksandro Puškino. Tai jausminga kelionė, kurioje nesenstančios eilės paklūsta puikiai gyvenimo vingius išmanančių menininkų balsams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)