Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Fejerverkų festivaliai "Vilniaus fejerija" - Lietuvoje analogų neturintys renginiai, kurie žiūrovų nepalieka abejingų.

Festivalio konkursinėje programoje dalyvavo profesionalios pirotechnikų komandos, prieš tai buvusių keturių festivalių nugalėtojos iš Latvijos, Lenkijos, Kroatijos.

Kiekvienos pirotechnikų komandos muzikinį fejerverką sudarė trys dalys: pirmojoje komandos kūrė fejerverką pagal tą pačią muziką ir naudojo tik privalomų spalvų pirotechnikos efektus. Ši rungtis žiūrovams parodė, kaip fejerverkų meistrai interpretuoja esant vienodoms sąlygoms. Antrojoje – kiekviena komanda parodė fejerverką pagal muziką, atspindinčią šalies nacionalinį savitumą, o trečiojoje – fejerverkų programa pagal laisvai pasirinktą muziką.

Vakarą vainikavo Lietuvos pirotechnikos ir vienos fejerverkų profesionalų įmonės parodomasis fejerverkas.

Fejerverkai ar kitokie pirotechnikos efektai yra tapę daugelio renginių akcentu ar kulminacija. Festivalio programos esmė – galybė meniškai pagal muziką atliekamų fejerverkų. Vilniaus Vingio parkas – tai puiki erdvė stebėti fejerverkus.

Tiesa, susirinkusiuosius linksmino ir grupė "Biplan" - viena populiariausių Lietuvos lengvojo roko grupių. Keturių vaikinų: Makso, Artiomo, Olego ir Aleksandro muzikos ir dainų garsai jau beveik 20 metų skamba Lietuvos padangėje. Festivalį taip pat pasveikino ir estrados legenda Stasys Povilaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)