Menas yra universali kalba, susikalbėjimo, bendravimo būdas, todėl pats meno kūrinys yra pajėgus kalbėti ir be paaiškinamojo teksto, kad jis pats yra tekstas, mintis ir komunikacijos priemonė.

2013-ųjų konkursinė paroda sulaukė 447 paraiškų iš 65 pasaulio šalių, parodai buvo atrinkti 22 projektai.

Žiuri sprendimu,programoje Pagrindinį prizą ir kvietimą 2015-ųjų metų Kauno bienalėje surengti personalinę parodą laimėjo italų menininkė Silvia Giambrone ir lietuvis Audrius Janušonis.

Silvia Giambrone savo video projekcijoje pasakoja apie siuvinėjimą, kuris Sicilijoje laikomas kaip didelę vertę turintis moteriškasis menas. Konceptualųjį meną kuriančios menininkės performansas tai – atsakas į dabartinės visuomenės aktualijas, susijusias su moters ir vyro politiniais žaidimais.

Lietuvių menininkas Audrius Janušonis, kuriantis keramikines skulptūras ant medinių stalų, savo darbuose kalba apie prasmių transformacijas, individualumą ir bendrystę. Kaip teigia pats menininkas „jei paimtume keletą melodijų ir sudėtume jas kartu, gautume triukšmą, kakofoniją, tačiau tuo pačiu atsiranda ir galimybė atsirasti naujai melodijai arba naujam skambėjimui.“

Kauno bienalės konkursiniai prizai pasiskirstė taip:

Chi-Yu Liao (Taivanas) – išskirtinis paminėjimas;
Marija Marcelionytė-Paliukė (Lietuva) - išskirtinis paminėjimas;
Violeta Laužonytė (Lietuva) - išskirtinis paminėjimas.

Kauno bienalės „UNITEKSTAS“ žiuri nariai:

Yves Aupetitallot - Grenoblio šiuolaikinio meno centro Le Magasin direktorius ir kuratorius (Prancūzija);
Patricia Piccinini (menininkė, Australija);
Osvaldas Daugelis - Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktorius (Lietuva);
Dr. Skaidra Trilupaitytė – menotyrininkė (Lietuva);
Ernestas Parulskis – menotyrininkas, kuratorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją