Šiaulių pėsčiųjų bulvaras bus suskirstytas į septynis sektorius pagal istorinius laikotarpius: priešistorė, Šiauliai seniausiu laikotarpiu: nuo Šiaulių žemės iki miesto susiformavimo, LDK miestas, Rusijos imperijos miestas, tarpukaris, sovietmetis, dabartiniai laikai.

Kiekviename sektoriuje bus galima išvysti tam laikotarpiui būdingas veiklas ir linksmybes. Projektą rengia per 70 dalyvių: įstaigų, organizacijų, klubų, specialistų ir gerų žmonių. Visi atvykę galės ne tik pažiūrėti, bet ir patys pačiupinėti, paragauti, išmėginti pramogas.

Idėjos autorės D. Dargienės teigimu, „Šiaulių istorija gyvai“ – bendras daugybės žmonių sukurtas gyvas teatras: „Visos mokyklos ar grupės, kurios prisijungia prie šios minties, kuria savo atskirus scenarijus, kuriuos kartu aptariame. Kiekviena grupė gali laisvai spręsti, ką veiks. Mūsų visa komanda dirba savanoriškais pagrindais, tai mūsų dovana miestui“.

„Šiaulių istorija gyvai“ – tai Šiaulių turizmo centro kuruojamas „Šiaulių dienų 777“ projektas, skirtas paminėti miesto gimtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją