Leidyklos „Alma littera“ išleistomis knygomis kurios, remiantis Amazon.com pardavimo duomenimis, jau aplenkė visas septynias „Hario Poterio“ dalis, atostogų sezonu susiviliojo ir garsios šalies moterys.

Dvi britų rašytojos E L James trilogijos dalis lietuviškai išleidusios leidyklos direktorės Danguolės Viliūnienės ši statistika nenustebino. Pasak jos, skandalingame romane aprašyti aistringi vyro ir moters santykiai yra tai, kas atostogų metu padeda pasprukti nuo nuobodžios rutinos.

„Internete galima rasti šimtus istorijų, pasakojančių apie tai, kad trilogijoje aprašoma meilės istorija pagerino porų santykius, padėjo moterims tapti laisvesnėmis ir pažadino slapčiausias jų fantazijas. O vasara ir yra tas metas, kai galima sau leisti atsipalaiduoti ir į pilką kasdienybę įnešti naujų, ne knygos pavadinime minimų spalvų. Tikriausiai dėl to romanai ir tapo atostogų sezono hitu“, - sako leidyklos vadovė Danguolė Viliūnienė.

Į trilogijos „Penkiasdešimt atspalvių“ gerbėjų sąrašą pakliuvo ir neseniai už krepšininko Simo Jasaičio ištekėjusi dainininkė Oksana Pikul. Atlikėja socialiniame tinkle pasidalino medaus mėnesio Maldyvuose akimirkomis, kuriose užfiksuotas ant stalelio gulintis E L James romanas.

Knyga, kurią šią vasarą buvo galima rasti kone kiekvienos vasarotojos krepšyje, puikavosi ir tarp dainininkės Elenos Puidokaitės, geriau žinomos Atlantos slapyvardžiu, mėgstamiausių.

Erotikos žanrą į viešumą šia knyga kėlė ir tokios užsienio garsenybės kaip Charlize Theron, Kim Kardashian, Eva Langoria ar net dailiosios lyties numylėtinis Ian Somerhalder.

Dar daugiau – garsioji Victoria Beckham ne tik viešai pareiškė, kad knyga jai patiko, bet ir pripažino vieną kopiją davusi savo motinai. Dėl skaitytojų vienų kitoms iš lūpų į lūpas perduodamų rekomendacijų bei interneto dienoraščių autorių atsiliepimų ši trilogija tapo pasauline sensacija.

Skandalinga istorija patraukė ir Holivudo kino „ryklius“ – kino studijas „Universal Pictures“ ir „Focus Features“. Pagal pirmąją britų rašytojos E L James erotinės trilogijos dalį „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ jau kuriamą kino juostą Lietuvos ir viso pasaulio žiūrovai išvys po metų – 2014-ųjų rugpjūtį.

E L James trilogijos „Penkiasdešimt atspalvių“ istorija prasideda, kai literatūrą studijuojanti Anastazija Stil, nuvykusi imti interviu iš jauno, žymaus ir pasakiškai turtingo verslininko Kristiano Grėjaus, supranta sutikusi patrauklų, tačiau keistą baugulį keliantį vyrą. Užsimezgus aistringam romanui, Grėjus pareikalauja pasirašyti sutartį, pagal kurią jam būtų leista visiškai valdyti merginos gyvenimą. Pasirodo, žavusis verslininkas kankinamas vidinių demonų ir neįprastų poreikių.

Antrojoje trilogijos dalyje „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“ netradicinė Kristiano ir Anastazijos meilės istorija pakreipiama nauja linkme, kai išsigandusi tamsių besikankinančio verslininko paslapčių ir nutraukusi su juo santykius, Anastazija Stil įsidarbina vienoje Amerikos leidykloje. Tačiau aistra Grėjui neblėsta – Kristianas pateikia naują pasiūlymą, kuriam ji atsispirti nepajėgia. Knygą vainikuoja svarbiausias Anastazijos gyvenimo sprendimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)