2013 m. gauti Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas pretenduoja teatro bei kino meno kūrėjai aktoriai Donatas Banionis, Gražina Balandytė-Čygienė, Eglė Eutropija Mikulionytė ir Juozas Budraitis; teatro režisieriai Henrikas Vancevičius ir Dalia Ibelhauptaitė bei kino režisierius Kristijonas Vildžiūnas, kino operatorius Jonas Gricius, mados ir teatro kostiumų kūrėjas Juozas Statkevičius.

Tarp muzikos kūrėjų Nacionalinės premijos pretendentų sąraše - kompozitoriai Faustas Latėnas, Nijolė Sinkevičiūtė-Kriūnienė, Giedrius Antanas Kuprevičius, džiazo muzikas ir kompozitorius Vladimiras Čekasinas, džiazo muzikas Dainius Pulauskas, muzikas Algirdas Budrys, chorvedys Česlovas Radžiūnas, folkloristas Stasys Skrodenis, chorvedys ir kompozitorius Vytautas Miškinis, muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Iš dailės kūrėjų Nacionalinei kultūros ir meno premijai įvairios kūrybinės organizacijos rekomendavo grafikę Birutę Janiną Grasildą Žilytę, scenografą ir keramiką Joną Arčikauską, tapytoją, grafiką Praną Gailių, skulptorių Vladą Urbanavičių, knygos menininką Kęstutį Kasparavičių, skulptorių Romualdą Inčirauską, menotyrininkę Ramintą Jurėnaitę.

Literatūros kūrėjams Nacionalinės kultūros ir meno premijos pretendentų sąraše atstovauja rašytojai Vidmantė Jasukaitytė, Vytautas Martinkus, Vladas Braziūnas ir poetas Jonas Jakštas.

Foto menui - Saulius Paukštys ir Algirdas Šeškus.

Vizualiajam menui - Svajonė ir Paulius Stanikai, Eglė Rakauskaitė, Dainius Liškevičius, Artūras Raila.

Pretendentų į Nacionalinę kultūros ir meno premiją darbus vertins Nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija, kuri ankstesniais metais savo sprendimą paskelbdavo gruodžio mėnesį.

104 tūkst. litų vertės premijos iškilmingai teikiamos Prezidentūroje per Vasario 16-osios minėjimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)