Festivalio pristatymui surengtoje spaudos konferencijoje šventės organizatoriai ir dalyviai pristatė būsimus renginius.

Grupės "Antis" lyderis ir architektas bei Vilniaus garbės pilietis Algirdas Kaušpėdas sakė, kad grupė mielai sutiko dar kartą koncertuoti Vilniui.

"Antis" sostinės dienose dalyvavo prieš penkerius metus. (...) Rengiamės šiemet surengti Vilniui didingą koncertą", - žadėjo atlikėjas.

Jis išvardino keletą kūrinių, kurie skambės festivalį uždarysiančiame "Anties" koncerte.

"Pagrosime pačias populiariausias "Anties" dainas, nerūdijančius hitus, kuriuos išsaugojome ir iki šiol neparmirštame. Taip pat esu parašęs pasaulio lietuvių jaunimo himną, kurį parašiau Anglijoje kartu su jaunimu. Nusprendėme Sąjūdžio dvidešimt penktųjų metinių proga "driokstelėti" šį himną visam Vilniui, kad pajustume pasaulio lietuvių dvasią", - sakė jis.

Pagrindinis "Sostinės dienų" organizatorius, "Vilniaus festivalių" vadovas Remigijus Merkelys sakė, kad festivalyje kiekvieną kartą susipina tradicijos ir naujovės.

"Programa sudaryta išlaikant sėkmingiausias pastarųjų metų "Sostinės dienų" programos tradicijas ir laiko patikrintas vertybes, o taip pat atsižvelgiant į tikrai pasiteisinusį programos išdėstymą pagrindinėse Vilniaus miesto gatvėse ir aikštėse. Tačiau kiekvienais metais greta tradicinių renginių "Sostinės dienos" stengiasi įtraukti ar inicijuoti naujovių, originalių netikėtumų. Pernai tokia naujovė buvo Džono Lenono (John Lennon) smėlio skulptūra Lukiškių aikštėje, šiemet - gerokai didesnio masto naujovė - tai į šventės programą įsiliejęs gatvės meno festivalis "Vilnius Street Art", - kalbėjo šventės organizatorius.

Šiemet festivalyje, be legendinės "Anties", koncertuos latviai "Brainstorm", britų šokių muzikos grupė "Touch & Go", kurią apšildys populiarus Lietuvoje kolektyvas "Golden Parazyth".

Tradicinė "Sostinės dienų" vieta - sostinės Gedimino prospektas bus suskirstytas į keturias erdves: "Menų ir muzikos erdvė", "Gardžių lauktuvių kelias", kuriame bus pardavinėjami maisto produktai ir saldumynai, "Knygų alėja" ir "Žaidimų parkas", skirtas atrakcijoms ir žaidimams.

Didžiausia šių metų "Sostinės dienų" naujovė - pirmą kartą rengiamas Vilniaus gatvės meno festivalis "Vilnius Street Art", kurio metu garsių užsienio ir Lietuvos menininkų darbai papuoš žinomus sostinės pastatus.

Šiemet festivalis bus išskirtinis ir tuo, jog bus atverti Bernardinų sodo Sereikiškių parke vartai. "Sostinės dienos 2013" vyks pirmąjį rudens savaitgalį, rugsėjo 6-8 dienomis. Visi renginiai bus nemokami.