Dvi scenas jungs įspūdinga amatų ir tautodailės mugė, kuri drieksis nuo Laisvės a. per visą Senvagę iki pat Bendruomenių rūmų.

Šiais metais Panevėžio miesto savivaldybė renginį patikėjo organizuoti Bendruomenių rūmams. Šventės režisierius, kultūrinių renginių organizatorius Tadas Smetonis džiaugėsi, kad šiais metais į miesto gimtadienio šventės programą pavyko įtraukti išskirtinių projektų, kurie turėtų sudominti ir jaunus, ir senus. „510-ąjį Panevėžio gimtadienį šiemet pasitiksime ne tik su tradiciniais renginiais, bet ir unikaliais projektais. Tris dienas vyksianti šventė šiais metais unikali savo projektų gausa ir skirta įvairaus amžiaus panevėžiečiams bei miesto svečiams“, - pasakojo T.Smetonis.

Vaikus turėtų pritraukti Lėlių vežimo teatro kiemelyje vyksiantys spektakliai, pasivažinėjimai traukinuku ar "Beprotiškų burbulų" akcijos, vakaro koncertai daugiau skirti jaunimui, o vyresniojo amžiaus žmones turėtų sudominti prieš keletą metų pamėgti ir vėl atgaivinami „Aukštaitijos kiemeliai“. Sporto mėgėjus organizatoriai kvies į Tarptautinius sunkiosios atletikos, futbolo veteranų turnyrus, automobilių slalomo varžybas, vyks ir ekstremalaus sporto parodomoji programa.

Vienas iš svarbių šventės projektų - Aukštaitijos regiono dainų šventė. Ją sudarys „Aukštaitiški kiemeliai“, kurie išsiskiria folkloro, kaimiškos muzikos kapelų, mėgėjų teatrų programa, kulinarinio paveldo pristatymu, turizmo maršrutų, lankytinų vietų sklaida, tautodailininkų, amatininkų, senųjų amatų meistrų edukacinės programomis. Vyks ir jungtinis koncertas „Skambėk, mana Aukštaitija“, kuriame persipins suaugusiųjų, vaikų chorų, pučiamųjų orkestrų, liaudiškų šokių, dainų ir šokių ansamblių koncertinės programos.

Daug muzikos, pasirodymų, tradicinę mugę ir šventinius fejerverkus žadantys organizatoriai džiaugiasi, jog šių metų Aukštaitijos sostinės šventė sukvies ne tik miesto gyventojus, bet ir gausų būrį svečių.

Savo tradicijas, paveldą, edukacines ir koncertines programas pristatys Zarasai, Biržai, Pasvalys, Šiauliai, Rokiškis, Joniškis, Kupiškis, Pakruojis. Daug dėmesio turėtų sulaukti ir kasmetinis tarptautinis šokių ir muzikos festivalis „Prie Nevėžio“. Šiame projekte dalyvauja ir Latvijos, Olandijos, Estijos, Lenkijos atstovai.

"Šiais metais pritrauksime gausų būrį svečių iš kitų miestų ir šalių. Šventės renginių gausa stulbinama: nuo kūdikių lenktynių iki Aukštaitijos dainų šventės. Stengiamės, kad būtų veiklos ne tik jaunimui, tad galima bus rasti pasirodymų, kurie sudomins kiekvieną. Pirmą kartą Panevėžyje bus pristatomas ir 3D piešinys, fakyrų, mago pasirodymai, o tarptautiniai festivaliai ir turnyrai sukvies svečius iš Lenkijos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Olandijos.Panevėžio miesto gatvėmis tradiciškai šurmuliuos šventinė eisena, paversdama Panevėžį spalvingu, linksmu ir išradingu miestu.Senvagė prisipildys muzikos garsais, čia skambės įvairių stilių muzika, kurią atliks skirtingo amžiaus atlikėjai. Pirmą kartą Panevėžyje vyks ir kūdikių lenktynės. Teko įdėti daug pastangų, kad ši šventė sukviestų tiek daug atlikėjų ir svečių, o kiekvienos amžiaus grupės atstovas, galėtų pasakyti, jog šį kartą tikrai buvo projektų, kurie juos sudomino“,- apie renginio ypatumus kalbėjošventės režisierius T.Smetonis.

Panevėžiečiams ir miesto svečiams koncertuos Giedrė Vokietytė, Justinas Lapatinskas, Jurga Šeduikytė, Renata ir Deivis Norvilai, Panevėžio „Indigo“ choras, „Skamp“, „Saulės kliošas“, „G&G Sindikatas“, Nojus (buvusi grupė „Airija“), pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas“, muzikiniai projektai Divas&TheGentleman ir„Yoko Mono“ (Dj Mamania ir Josh McClung), „Mon@“, „Panika“, „Night“, „Rockmergė“, DDL PLK, O2, Soulkittchen, Rita ir Žygis ir kiti.

"Tikimės mūsų darbas ir galutinis rezultatas nustebins visus susirinkusiuosius, juk Panevėžys yra iniciatyvus, išskirtinis miestas, kuriame gali džiaugsmingai ir kultūringai šurmuliuoti smagiai nusiteikę žmonės. Labai tikiuosi, kad visi, pasitelkę gerą nuotaiką, pirmąjį rudens savaitgalį keliaus į šventę ir džiaugsis tuo, jog yra Panevėžyje", - šypsojosi šventės režisierius T.Smetonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)