Šiuo metu baigiamas rengti pastato restauravimo ir pritaikymo kultūros poreikiams techninis projektas. Finansavimą pastato restauracijai gauti tikimasi teikiant paraišką Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų paramai gauti. Paraiška bus teikiama rudenį.

Kiek kainuos „Anapilio“ restauracija, paaiškės tik parengus techninį projektą. Tačiau preliminariais skaičiavimais, įvertinant analogiškus projektus, suma gali siekti apie 5,5 mln. litų.

Sovietmečiu vila buvo gerokai pakeista, tad specialistams teko nelengva užduotis – atkurti tikrąjį „Anapilio“ veidą. Kadangi senieji šio pastato brėžiniai yra, kaip spėjama, kadaise sudegę, atkurti autentišką vilą specialistams nebuvo paprasta.

Siekiant, kad senasis „Anapilio“ veidas būtų išlaikytas, dar praėjusią vasarą imta rinkti senuosius atvirukus, nuotraukas, kuriuose užfiksuotas šis pastatas.

Žiemą „Anapilyje“ ėmė darbuotis kultūros paveldo specialistai – po išsamių tyrimų, buvo nustatyta, kurios vilos interjero detalės yra autentiškos, koks buvo senasis pastato išplanavimas, domėtasi netgi sienų spalva.

Remiantis specialistų išvadomis, bus atkuriamas tikrasis „Anapilio“ veidas.

Medinėje viloje šiuo metu vyksta kurorto meno kolektyvų repeticijos, nedideli koncertai, čia taip pat yra įrengtos Palangos kultūros centro administracinės patalpos.

Vila yra nekilnojamojo kultūros paveldo vertybė, paminklas, susijęs su Palangos istorija. Šis pastatas, iškilęs XIX a. pabaigoje, yra laikomas viena iš pirmųjų grafų Tiškevičių šeimos vilų.

Numatoma, kad sutvarkius ją, mieste atsiras vieta, kurioje bus galima susipažinti su vieno iš didžiausių Lietuvos kurortų istorija – rekonstruotame „Anapilyje“ galėtų įsikurti Palangos kurorto muziejus. Dėl jo steigimo jau yra teigiamai apsisprendusi savivaldybės taryba.