Margaspalviai renginiai pasklis labai plačiai: nuo Vilniaus-Žemaitės g. sankryžos iki Ch. Frenkelio rūmų. Patys aktyviausi veiksmai numatyti Pėsčiųjų bulvare Vilniaus gatvėje.

„Šiaulių naktų“ renginiai – nuo 9 vakaro iki 5 ryto

Šiauliečiai mėgsta naktinėti – tai parodė pernai pirmą kartą surengtos „Šiaulių naktys“, kuomet naktinį miestą užplūdo minios puikiai nusiteikusių ir linksmintis norinčių žmonių. Tokios sėkmės tikimasi ir šiemet, nes renginių ratas dar labiau išsiplėtė, norinčiųjų prisidėti prie miesto šventės organizavimo smarkiai padaugėjo.

„Pernai nemokamą pilietinį renginį inicijavo VšĮ „Remigijaus akcija“, UAB „Muzika visiems“ ir VšĮ Šiaulių jaunimo centras „Jaunimo bankas“. Šiemet pagalbininkų sulaukėme kur kas daugiau, tad „Šiaulių naktyse“ tikrai nebus kada nuobodžiauti, bus galima rinktis tai, ko širdis labiausiai trokšta. Per šimtas renginio organizatorių sukurs dar neregėtą šventę ir atmosferą“, – įsitikinęs vienas iš pagrindinių „Šiaulių naktų“ iniciatorių Remigijus Ruokis.

Per 40 procentų renginių vyks naktį iš rugpjūčio 30-osios į 31-ąją, apie 60 proc. – iš rugpjūčio 31-osios į rugsėjo1-ąją, naktinėtojai kviečiami švęsti nuo 21.00 iki 05.00 val.

„Negirdėti „Šiaulių naktų“ pradžios bus tiesiog neįmanoma – šventės atidarymą skelbs motorizuota kolona su "Sun city Bulls" motociklais ir “Gilios vėžios” keturračiais“, – šypsosi R. Ruokis.
Visą „Šiaulių naktų“ programą galima rasti interneto svetainėje www.melomanai.lt.

Jokių klonų ir klounų!

„Mes už miesto gaivinimą gera GYVA muzika! Jokių klonų ir klounų!“ – toks siekis šiemet subūrė tradicinio ir šiauliečių pamėgto Šiaulių džiazo festivalio „Šiauliai jazz 2013“ organizatorius. Šiauliai „džiazuos“ jau tryliktą kartą, šiemet šis renginys bus skirtas Šiaulių gimtadieniui ir yra įtrauktas į „Šiaulių naktų“ programą.

„Pagrindinė festivalio scena – pačioje miesto širdyje, jaukioje P. Višinskio aikštėje, kur nuolat skamba muzika, vyksta įvairiausi pasirodymai, sutraukiantys minias žmonių. Kita scena prie „Bato“ parduotuvės. Koncertai vyks rugpjūčio 30-osios vakarą pradžia 20 val. ir 31-osios vakarą pradžia – 19 val. Visi koncertai nemokami. Festivalio jam session vyks jaunimo pamėgtame POGO bare“, – pasakoja Gintautas Gascevičius, vienas iš renginio organizatorių.

Festivalyje dalyvaus atlikėjai iš Lietuvos, Norvegijos ir Danijos.

Naktys sielai

Skubantys ir neturintys laiko dieną aplankyti muziejų ar galerijų, galės šį stygių kompensuoti „Šiaulių naktyse“, nes bus atvertos Šiaulių dailės galerijos durys, veiks „Aušros“ muziejaus padaliniai – Dviračių muziejus bei Radijo ir televizijos muziejus. Knygyne-kavinėje „Sielai“ gyva grupių "Tykiai" ir "Colours of bubbles" muzika derės su dailininkės Vitos Žabarauskaitės kūriniais. Ten pat bus vykdoma akcija "Dovanok knygai antrą gyvenimą", veiks knygų keitimosi punktas. Muzikos mylėtojai taip pat turės galimybę stebėti grupės „Ritmas kitaip“ performansą, "Senieji Šiaulių muzikiniai stogai“ iškilmingai iškels Šiaulių naktų vėliavą. Miesto amfiteatras laikinai pakeis pavadinimą į „Naisių amfiteatrą“, kur jaunieji atlikėjai žiūrovus ves maestro V. Kernagio keliais. 

„Raudonųjų žibintų kvartalas Kaštonų alėjoje“ trauks mados mylėtojus, padedant Gediminui Beržiniui ir Robertui Bogumilai, Ramunė Orlickaitė kavinėje "Prie teatro" demonstruos chna meną ant kūno, "Gorilla“ studija parengė meninę programą ir bulvaro lankytojams lauke, ir studijos svečiams viduje. Mažų tiražų spaustuvėje „Bruknė“ veiks linksma foto studija su galimybe pasigaminti mielą smulkmenėlę su savo nuotrauka. Miesto naktinio magijos pasaulio profesionalas Jonas Žemelis šiauliečius ir miesto svečius supažindins su magijos paslaptimis sumuštinių bare „Gimme“, o naktinė meno galerija „Skizze“ meno kūrinius kurs Vilniaus-Varpo g. sankryžoje tiesiog ant lankytojų veidų. Kam nepatinka piešiniai ant veido, tie galės išmarginti savo lietsargius – tereikės juos atsinešti prie Didždvario gimnazijos. Užmaršiems bus suteikta pagalba – jie galės lietsargį įsigyti ir vietoje. Yamaha DJ pasirodymai vyks prie „Bato“ parduotuvės. O visi visus galės sveikinti P. Višinskio gatvėje įsikursiančiame Etaplius.lt korespondentų punkte, iš kur sklis ir reportažai, mirgės foto kaleidoskopas, bus rengiamos pačios karščiausios naujienos.

Programa keliautojams ir sportuojantiems

„Šiaulių naktys“ – puiki proga ne tik pasižmonėti, bet ir pasimankštinti, pakeliauti, išbandyti proto aštrumą bei akies taiklumą.

Naktinėse orientavimosi varžybose nuo „FOTO 202“ iki „Martini“ klubo teks žemėlapio pagalba surasti kontrolinius punktus ir juose atsižymėti. Dalyvių laukia puiki pažintis su miestu ir gražūs prizai. „Laiko“ kino teatre šaudymo klubas „Dešimtukas“ rengia šaudymo pneumatiniais pistoletais turnyrą „Taikli ranka protui netrukdo“, kurio visa eiga bus demonstruojama Pėsčiųjų bulvare sumontuotame ekrane, o surinkti pinigai (viena šūvis – vienas litas) bus paaukoti Šiaulių kūdikių namams.

Savo jėgas bus galima išbandyti ir prie šachmatų lentų, kurios tradiciškai bus prie Šiaulių turizmo informacijos centro. Galima bus žaisti su didžiaisiais ar standartiniais šachmatais.

Išsiilgusiems neįtikėtinų pasakojimų siūlomos naktinės ekskursijos „Kryžių kalnas – tarp žemės ir dangaus“ su Šiaulių miesto dizaineriu Viliumi Puronu. Registruotis reikia iš anksto Šiaulių turizmo informacijos centre.

Gurmaniški naktiniai pasiūlymai

„Šiaulių naktų“ dalyviams alkio tikrai nereikės kęsti – miesto kavinės pasirengusios išradingai sutikti ir pavaišinti svečius. Egzotiškų Tailando patiekalų restoranas „My Thai“ pristatys Tailando virtuvę. Jaunimo pamėgta „Kavakuki“ ne tik organizuos naktinį dviračių žygį bei surengs stalo žaidimų naktis, bet ir pasiūlys atsigerti ir užkąsti. „Centro Šokoladinės“ naktys bus aplietos karštu šokoladu su čili bei energijos visai nakčiai suteikiančia karameline „Makiato“ kava, pagardintą skaniu Pew Cew Jazzman ritmu. „CofeeInn in Black“ siūlys specialią “Šiaulių naktų” kavą.

„Skanus kampas“ Šiaulių naktis pasitinka ne tik vyno degustacija „Žaismingasis vyno 7-etas“,
bet ir pasirengęs supažindinti su limoncello, madeira, pedro ximenes, armanjaku ir kitais gal dar neragautais gėrimais. „Presto“ vilios didelėmis nuolaidomis, „Deg-alinė“ kvies Karaoke mėgėjus, "Pas italą" pasiūlys ne tik itališką maistą, bet ir itališką programą, savininkas akordeonistas Alfonso sukurs tikrą rojų smaguriams – laukia specialios akcijos ledams bei popkornams, makaronų degustacija ir kitos atrakcijos. „Gedimino pica“ vaišins picos valgytojus „Pepsi cola“, „Čili picoje“ dvi picas parduos už vienos kainą, sumuštinių bare „Gimme" parengtas specialus pasiūlymas – „Nakties sumuštinis“ už 7,77 Lt, „Valerijono" arbatinė“ surengs naktinę lietuviškų žolelių arbatų gėrimo ceremoniją. Naktinėtojams duris atvers „Retro“ kavinė, prie šventės prisijungs ir „Pegaso“ baras, kavinė „Prie teatro“, „Pekinas“, "Sushi" bei daugelis kitų kavinių ir barų, pasirengusių mieste sukurti šventišką nuotaiką, nustebinti pasiūlymais, susirasti naujų savo klientų.

Norintys naktinių „ Laimės blynelių“, užsuks į improvizuotą senjorų kavinę prie "Žiburio" knygyno, kur šeimininkaus „Šiaulių bočiai“, „Šviesuoliai“ ir „Sveikuoliai“. Tik čia bus galima paskanauti tikrų močiučių blynelių su uogiene. O azartiškų renginių mėgėjai galės stebėti ir dainų varžytuves „Į karą eina vieni seniai“, kur pirmą vakarą „Šiaulių bočiai“ susirungs su "Radviliškio bočiais", o antrą vakarą – su „Naujosios Akmenės bočiais“.

„Šiaulių naktys“ atves į pagrindinę šventę

Pagrindiniai Šiaulių miesto 777-ojo gimtadienio renginiai numatyti rugsėjo 16–21 dienomis, tad naktinėtojams po dviejų naktų šurmulio tereikės gerai išsimiegoti ir pailsėti, kad nepritrūktų jėgų švęsti visą savaitę.

„Šiemet miesto gimtadienis neeilinis, tie magiški trys septynetukai subūrė mus visus, subūrė žmonių išradingumą, demonstruoja meilę miestui. Tiek puikių renginių dar nesame turėję, žmonės nori švęsti, nori švęsti dieną ir naktį, todėl tikimės gražių „Šiaulių naktų“, o paskui ir pagrindinės gimtadienio šventinės savaitės. Šiaulių gimtadienis siejamas su Saulės mūšio (1236 m.) diena, todėl stiprybės mums tikrai nepristigs“, – sako Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas, primindamas, kad magiškojo 777-ojo miesto gimtadienio šūkis – „Sėkmės Saulės mieste“. Kur šiame šūkyje dėti kablelį ar kirčius – kiekvieno laisvas pasirinkimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)