Šios gastrolės ypatingos tuo, kad didžiausi šalyje Kauno ir Vilniaus lėlių teatrai itin retai svečiuojasi su savo spektakliais vieni kitų scenose. Pasak jų vadovų, taip yra todėl, kad lėlių teatrai, skirtingai nuo dramos, šiokiadieniais vaidina savo miestų mokykloms ir darželiams, o savaitgaliais rodo šeimoms skirtus spektaklius. Taip didžiųjų Lietuvos miestų ištisos vaikų kartos yra pripratinamos tik prie "savojo" teatro estetikos, stiliaus, išraiškos priemonių.

Vilniaus teatro "Lėlė" vadovas Juozas Marcinkevičius ir Kauno lėlių teatro direktorius Sigitas Klibavičius nutarė kiek pakoreguoti šią tradiciją ir supažindinti didžiųjų miestų vaikus su kitokiu lėlių teatru negu jie yra pratę matyti.

Kauniečiai į sostinę atveža du labai populiarius savo repertuaro spektaklius. "Lietaus lašelis" - lėlių teatro vaidinimas, sukurtas pagal rusų vaikiškos literatūros klasikės Ninos Gernet pasaką. Spektaklį pastatęs garsus Rytų Europoje režisierius O. Žiugžda yra gimęs Vilniuje, o nuo 1983 metų sėkmingai kuria lėlių teatro spektaklius Baltarusijos mieste Gardine, taip pat kitose Europos šalyse.

"Lietaus lašelis" - ketvirtas O. Žiugždos spektaklis Kauno valstybiniame lėlių teatre. Įspūdingas, spalvingas dekoracijas, lėles ir kostiumus sukūrė baltarusių dailininkas Valerijus Račkovskis, muziką - kompozitorius Pavelas Kondrusevičius.

Antrasis kauniečių spektaklis, kurį šį savaitgalį išvys sostinės vaikai, - tai patyrusios lėlininkės iš Klaipėdos Jūratės Januškevičiūtės pastatymas "Atostogos pas dėdę Titą".

Tuo pat metu Kauno valstybinio lėlių teatro scenoje sostinės lėlininkai kauniečių publikai rodys du "juvelyriškus" savo repertuaro spektaklius. Vienas iš jų - lėlių teatro aktoriaus, režisieriaus ir garsaus dailininko juvelyro Algio Mikučio režisuotas kostiumų ir muzikos spektaklis - Samuilo Maršako "Katės namai". Kitas vilniečių lėlių teatro vaidinimas - Nijolės Indriūnaitės "Snieguolė ir septyni nykštukai", kupinas preciziškai, tarsi juvelyrikos dirbinių, dailininkės Neringos Keršulytės sukurtų lėlių ir sceninių įvaizdžių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją