Parodos idėjos autorius ir organizatorius Giedrius Guntorius trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė, kad rengiama ir visus metus reklamuota "Amber Trip" paroda šįmet sulaukė kur kas daugiau dalyvių. Pernai "Amber Trip" buvo apie 40 dalyvių, parodą aplankė maždaug tūkstantis žmonių, šio verslo srities atstovų.

Šiais metais "Amber trip" metu rengiamos dvi parodos - "Elitas", kur savo darbus pristatys Lietuvos autoriai, o kita - užsienio autorių paroda. Pastarojoje dalyvaus 21 autorius iš 10 šalių (Suomijos, Vokietijos, Austrijos, Prancūzijos ir kitų).

Parodos metu bus skaitomos paskaitos, čia taip pat pirmą kartą bus surengtas madų šou "Amber Trip 2005 Fashion". Šiame renginyje bus pristatytos ne tik drabužių kolekcijos, bet ir juvelyrika, papuošalai bei aksesuarai ir ne tik iš gintaro.

"Siekiant išjudinti Baltijos regioną, išleidome tarptautinį juvelyrikos žurnalą "Baltic Jewellery News", - sakė G. Guntorius.

64 puslapių "Baltic Jewellery News" išleistas 3 tūkst. egzempliorių tiražu, jo kūrime dalyvauja visos regiono šalys. Kitas juvelyrikos žurnalo numeris pasirodys gegužės mėnesį.

Lietuvoje priklausančioje Baltijos jūros pakrantėje gintaro išmetama per audras ir jis yra renkamas, tačiau pramoniniu būdu šalis jo neišgauna. Kaliningrado gintaro gamykla "Jantarnyj" valdo apie 90 proc. rytiniame Baltijos jūros pakraštyje esančių gintaro klodų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją