Liepos 14-27 dienomis vyksiantys "Vasaros literatūros seminarai" ("Summer Literary Seminars International", SLS) - unikali dinamiška ir novatoriška kultūrinė programa, įkurta 1998 metais ir veikianti trijuose žemynuose: Europoje (Rusijoje ir Lietuvoje), Šiaurės Amerikoje (Kanadoje) ir Afrikoje (Kenijoje).

Vilniuje dvi savaites Europos ir Šiaurės Amerikos studentai dalyvaus profesionaliose prozos, poezijos ir negrožinės literatūros kūrybinio rašymo dirbtuvėse bei fotografijos ir istorijos paskaitose.

Dirbtuves, seminarus ir paskaitas ves žymūs JAV ir Kanados rašytojai. Šiemet programoje - ir prozos bei negrožinės literatūros dirbtuvės lietuvių kalba. Jas ves rašytojas Sigitas Parulskis. Vakarais bus rengiami vieši dėstytojų ir studentų kūrybos skaitymai bei diskusijos, čia įsitrauks ir platus lietuvių kūrėjų ratas.

Tuo pat metu vyks ir pažintinė programa "Žydų Lietuva". Ją ves žurnalistas, rašytojas ir literatūros tyrinėtojas Menachemas Kaiseris. Knygos "Vilnius savas ir svetimas" autorius Laimonas Briedis programos dalyvius plačiau supažindins su žydų kultūros paveldu Lietuvoje. Liepos 15 dieną Žydų bendruomenės Jaschos Heifetzo salėje vyks rašytojo Avromo Suckeverio atminimui skirtas poezijos ir muzikos vakaras.

Iš Vilniuje viešėsiančių autorių rengėjai išskiria žymią JAV avangardo poetę ir rašytoją, daugybės apdovanojimų laimėtoją Eileeną Myles, lietuvių kilmės Kanados rašytoją Antaną Šileiką, poetę, dramaturgę ir vertėją Arianą Reines, Ukrainoje gimusią Rusijos poetę ir literatūros žurnalistę Linorą Goralik, amerikietį lietuvių kilmės fotografą Endriu Mikšį (Andrew Mikšys) ir kt. Šiais metais seminarų programoje dalyvaus ir žurnalo "Fence" bei leidyklos "Fence Books" redaktorė Rebecca Wolf.

Šių metų programoje dalyvaus ir reziduojantys menininkai iš JAV, Prancūzijos ir kitų šalių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)