Tradiciškai konkurso būdu iš pateiktų rankraščių išrenkamos dvi geriausios knygos – po vieną prozos ir poezijos, tačiau šiemet itin stiprūs poezijos rankraščiai konkursą pakreipė kiek kita vaga, ir nugalėtojais pripažinti du eilėraščių rinkiniai bei viena prozos knyga.

2013 metų „Pirmosios knygos“ poezijos konkursą laimėjo Ramunė Brundzaitė (eilėraščių rinkinys „Drugy, mano drauge“) ir Dovilė Kuzminskaitė (eilėraščių rinkinys „Namas su paukščio ženklu“).

Poezijos konkursui pateiktus rankraščius, kurių gauta 18, vertino Lietuvos rašytojų sąjungos valdybos rekomenduota komisija: poetas Aidas Marčėnas, literatūrologas Regimantas Tamošaitis, redaktorė ir literatūros kritikė Janina Riškutė.

„Pirmosios knygos“ prozos konkursą laimėjo Kristina Tamulevičiūtė (apysaka „Pasakojimas apie vieną miestą“). Pateiktus rankraščius (jų buvo 14) vertino komisijos nariai – rašytojai Birutė Jonuškaitė, Benediktas Januševičius ir Vytautas Girdzijauskas.

Ramunės Brundzaitės, Dovilės Kuzminskaitės ir Kristinos Tamulevičiūtės debiutines knygas Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla išleis 2013 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją