Klaviatūrinė perėja jau nuo birželio 28 dienos paženklino Lukiškių aikštės prieigas ir paverčia praeivius kol kas negirdimos vaizduotės muzikos bendraautoriais.

Tuo tarpu jau nuo birželio 29 dienos iš LMTA Centrinių rūmų balkono sklinda ir realūs muzikos garsai – kasdien nuo 16:40 val. čia transliuojami įvairios fortepijoninės muzikos įrašai.

Liepos 5 d. 20 val. penktąjį projektą „Juodais Baltais“ pradės jaunieji pianistai: Dominykas Girčius, Joris Sodeika, Giedrius Nakas ir Emilija Rožukaitė. Jie atliks Ludwigo van Beethoveno, Sergejaus Rachmaninovo, Frederico Chopino, Sergejaus Prokofjevo kūrinius, o pianistas Vytis Smolskas skambins autorines kompozicijas ir improvizacijas.

22:00 val. Lukiškių aikštės scenoje pasirodys LMTA simfoninis orkestras (kamerinė sudėtis), kuris atliks Wolfgango Amadėjaus Mozarto koncertus fortepijonui ir orkestrui Nr. 17 ir Nr. 12 su solistais Pauliumi Rudoku ir prof. Jurgiu Karnavičiumi. Diriguos LMTA simfoninio orkestro vadovas Martynas Staškus.

Vidurnaktį fortepijoninės muzikos naktį „Juodais Baltais“ tradiciškai vainikuos projekto sumanytojas prof. Petras Geniušas. Jis skambins Franzo Schuberto ir Sergejaus Prokofjevo sonatas fortepijonui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją