Tai puiki galimybė pamatyti pačią Oskaro Koršunovo kūrybinio kelio pradžią, spektaklius, pradėjusius formuoti iki šiol lydinčią savitą publiką bei atvedusius iki savo vardo teatro ir pasirodymų didžiausiuose Europos teatrų festivaliuose. Galiausiai, juk tarptautiniai apdovanojimai taip pat prasidėjo nuo pačio pirmojo spektaklio „Ten būti čia“, pelniusio pagrindinį apdovanojimą Edinburgo teatro festivalyje.

Nors pirmieji pastatymai gimė dar prieš įsikuriant OKT teatrui, jau tuomet apie juos kalbėta kaip apie atskirą organizmą. Neišvengiamai gimstančio novatoriško teatro pradžią pranašavo ir kritikai, straipsnius pavadindavę tiesiog „Oskaro Koršunovo teatras?“ Taigi, teatrui pavadinimas jau buvo suteiktas dar jam nesant.

Kai kurie spektakliai skaičiuoja jau trečią dešimtį, tad peržiūra video ekrane kartu su pačiu režisieriumi ir jo gyvais prisiminimais yra idealiausia vieta jiems vėl atgimti. Tai ne tik galimybė prisiliesti prie jau istorija tapusių spektaklių, bet ir pabuvoti erdvėje, kurioje gimė tokie spektakliai, kaip „Hamletas“, „Dugne“, „Miranda“, „Paskutinė Krepo juosta“ ar dar begimstanti „Žuvėdra“, bei pabendrauti su pačiu režisieriumi akis į akį.

Pirmųjų Oskaro Koršunovo spektaklių video peržiūra – Kultūros nakties programoje, jau šį penktadienį (liepos 5 dieną), nuo 18 valandos. Žiūrovai laukiami Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro studijoje (Ašmenos g. 8, trečiame aukšte).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją