DELFI redakcija sekmadienį sulaukė Trakuose, prie Galvės ežero baleto pažiūrėti atvykusių Viktoro ir Natalijos Sudnikevič laiško. Skaitytojai sako, kad jų šeštadienio vakaras buvo visiškai sugadintas, mat "Gulbių ežero" jie negalėjo matyti taip, kaip tikėjosi. Be to, Viktoras ir Natalija tikino, jog viso renginio metu buvo vykdoma maisto ir gėrimų prekyba, buvo juntamas šurmulys, o tai, anot V. ir N. Sudnikevič, gadino nuotaiką ne tik jiems patiems, bet ir daugeliui "Gulbių ežero" žiūrovų.

Viktoro ir Natalijos Sudnikevič laiškas

VIP sektoriaus trečioji eilė (iš tikrųjų buvo ne trečioji, o aštuntoji, nes prieš pirmą eilę buvo įrengtos dar papildomos raidinės eilės, apie kurias jokios informacijos, perkant bilietus, nebuvo). Kadangi eilės numeruotos nebuvo, pirmuoju numeriu buvo pažymėta tik šeštoji eilė, o prie pirmų penkių eilių buvo priklijuoti vos matomi popierėliai su tušinuku parašytomis raidėmis (W, Z). Šios raidės (ypač tušinuku parašytos ir kreivai priklijuotos labai priminė skaičius 2 ir 3. Žmonės nesuprato, kur kieno vietos, visi sėdo, kaip suprato, kilo sumaištis. Susėdę į savo vietas žmonės prieš pat spektaklio pradžią buvo persodinami toliau. Buvo visiška betvarkė.

Žmonių persodinimą vykdę organizatorių atstovai (kaip jie patys sakė, savanoriai), žadėjo, kad kai visi susės į savo vietas, ateis tikras organizatorių atstovas ir paaiškins situaciją. Deja, tai neįvyko.

Vėliau, man priėjus prie vieno iš savanorių, paprašiau, kad ateitų renginio administratorius, savanorė pasakė, kad ateis "tipo administratorius". Atėjusi moteris (kaip paaiškėjo vėliau, organizatoriaus VšĮ "Se Event" direktorė Vaiva Andrulevičienė) pasakė, kad jokios problemos nemato, kad renginys turi matytis ir čia vos ne mūsų problemos, kad mes jo nematom. Mūsų ir kitų žiūrovų paprašyta (per pertrauką) ateiti į nupirktas VIP vietas bei įvertinti matomumą ir bendrą situaciją, tai padaryti kategoriškai atsisakė, aiškindamasi dideliu užimtumu.

Paprašyta bent jau viešai atsiprašyti visų žiūrovų, ji atsakė, kad kažkoks kostiumuotas vyras jau atsiprašinėjo ir to gana (šiaip niekas iš mūsų kalbintų žmonių to negirdėjo).

Pusė VIP sektoriaus žiūrovų per pertrauką paliko spektaklį. Likusieji ieškojo vietos, kur atsistoti netrukdydami kitiems ir žiūrėjo renginį stovėdami (norėčiau atkreipti dėmesį, kad stovimų bilietų kaina į šį renginį buvo 40 Lt, o VIP bilietų kaina buvo 100 -170 Lt). Dalis VIP žiūrovų (kuriems buvo skirtos pirmos penkios VIP zonos eilės) per pertrauką persėdo į restoraną.

Stovint netoli restorano, labai gerai matėsi, kad per visą renginį buvo pardavinėjami kibinai, gėrimai, spurgos. Šalia plepėjo organizatorių atstovai. Kas nors visą laiką vaikščiojo pirmyn ir atgal. Kartais renginys labiau primindavo Kaziuko mugę, o ne baletą. Vakaras buvo visiškai sugadintas. 

Be to, norėtųsi pasakyti, kad renginio organizatoriai nepasirūpino ne tik žiūrovais, bet ir artistais. Per pirmą pusvalandžio pertrauką staiga atšalo, viskas pradėjo rasoti (taip pat ir scena). Išėję po pertraukos artistai kelis kartus vos nepargriuvo, po to viena artistė vis dėl to nugriuvo. Vėliau artistai šoko labai atsargiai, slidinėdami ir bandydami nenugriūti. Gal tai galima būtų priskirti prie force majore, tačiau, kai žmonės imasi organizuoti renginį tokioje vietoje (kur rasos iškritimas yra kasdienis dalykas), jie, mano manymu, turėtų pasirūpinti ir per pertrauką patikrinti sceną bei, jei reikia, ją nusausinti.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)