VILNIUS

„Liepų šventė“ (birželio 29 d., šeštadienį, nuo 16 val., Verkių regioniniame parke)

Dainos, rateliai, žaidimai, vaistažolininkių, bitininkų mokymai – tarmiškai. Verkių dvaro parkas šeštadienio popietę taps trimis Lietuvos regionais. Skambės Aukštaitijos folkloro ansamblio „Čiulbutė“ liepų sutartinės, Dzūkų „Nedzingės“ atliekamos tarmiškos dainos, žemaitiškai apie liepos medžio daiktus ir daiktelius rokuos Mosėdžio folkloro ansamblis, tarmiškai skambės dainuojamoji poezija atliekama Algirdo Svidinsko. Renginio metu veiks kūrybos iš gamtos medžiagų dirbtuvės. Renginį ves Gražina Kadžytė.

Kristupo vasaros festivalio atidarymo koncertas (birželio 30 d., sekmadienį, nuo 19 val., VU Botanikos sode Kairėnuose)

Nestokojantis geros nuotaikos, užkrečiančios energijos, nebijantis muzikinių iššūkių, nuolatos stebinantis originaliomis programomis bei muzikiniais eksperimentais, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir šį kartą nudžiugins mažyčiu siurprizu. Paklaustas ko klausytojai gali tikėtis, orkestro dirigentas Donatas Katkus šelmiškai šypteli ir atsako, jog tikrai netrūks geros nuotaikos bei spalvingų melodijų! Na, o koncerto pabaiga tokia pat neprognozuojama kaip ir lietuviška vasara... Programoje - W. A. Mozart, G. Rossini ir kt.

„Open Air Disco” programa (birželio 28-29 d., Vingio parke)

Kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį iki rugsėjo mėnesio nuo 22 valandos iki pat šviesaus ryto DJs garsiai Vingio parke groja ne tik muziką, bet ir miksuojami muzikiniai vaizdo klipai ekranuose, šaudomos šalto oro patrankos, o go-go šokėjos ragina šokti net ant stalų. Birželio 28-29 į Vingio parką atvyks, į europinį turą iš Kalifornijos atkeliaujantis DJ Classic. DJ Classic - Pitbull turo didžėjus, amerikos muzikos grupės „Royalty“ narys, DJ Mantini kolega iš Bum Squad DJz, jis taip pat yra ir video DJ.

KAUNAS

„EEDC“ Rytu Europos driftingo čempionatas (birželio 28-29 d., Kačerginės Nemuno žiede)

Šiemet “EEDC" Rytų Europos driftingo čempionato etape "EEDC" bus naudojama nauja konfigūracija- įžymusis „ąžuolo" posūkis ir įspūdingas 27m skrydis žemyn slystant 150km/h greičiu, tai- tikras iššūkis drąsiausiems.

„Birželio vakarai" (birželio 28 d., penktadienis, Marijonų vienuolyno kiemelis)

Šį penktadienį „Birželio vakaruose“ svečiuojasi Ona Kolobovaitė ir Aurelijus Globys su programa „Una palabra". Skambės ne tik flamenko,džiazo, bet ir populiariausi estrados kūriniai. Tai „muzika, kurios klausantis ne vienas išspaudžia ašarą. Tai – fado portugališkasis skausmas ir ilgesys, kurio apibūdinti žodžiais neįmanoma, privalu išgirsti. Romantiškas tyrumas persipins su gyvybingumu.

Vakaras su bardais S. Bareikiu ir G. Storpirščiu (birželio 29 d., šeštadienis, Marijonų vienuolyno kiemelis)

Saulius Bareikis – žinomas aktorius, daugelio mėgstamas ne tik dėl teatre sukurtų vaidmenų, bet ir dėl atvirų, jautrių, nuoširdžiai atliekamų dainų, vadinamų dainuojamąja poezija. Gediminas Storpirštis - dažno tituluojamas bardų atgimimo tėvu. G. Storpirščio kūryboje bene labiausiai atsispindi šiuolaikinių Lietuvos poetų kūryba. Atlikėjas dainuoja Sigitą Gedą, Justiną Marcinkevičių, Aidą Marčėną, Juozą Erlicką, Antaną A. Jonyną, Donaldą Kajoką.

PANEVĖŽYS

XI tarptautinis Bistrampolio festivalis (birželio 30 d., sekmadienį, Bstrampolio dvare)

Bistrampolis kyla iš slėnio - lyg kitokio buvimo vizija Panevėžio lygumose. O gal dėl to, kad čia jau visas dešimtmetis skamba muzika ir pamažu dėliojasi XXI amžiaus Bistrampolio dvaro istorija. Ir 2013 – ieji. Prasideda naujas, II – asis, kitas festivalio istorijos dešimtmetis: vienuolikti metai - pavasarį, vasarą ir rudenį, sekmadienių popietėmis, važiuoja žmonės klausyti. Klausyti iškiliausių Lietuvos, Europos ir pasaulio atlikėjų…

TRAKAI

„Gintariniai irklai“ (birželio 28-30 d., Galvės ežere)

Birželio 28 - 30 dienomis Trakuose vyks tradicinė 51-oji tarptautinė regata „Gintariniai irklai“. Regatoje dalyvauja beveik 400 įgulų iš kaimyninių šalių, meistrai iš Šveicarijos ir Norvegijos.

Į Trakus sugūžės irkluotojai ir meistrai ne tik paminėti irklavimo 127-metį bet ir palaikyti Lietuvos įgulas, dalyvaujančias baigiamojoje atrankoje į pasaulio, Europos ir pasaulio jaunimo čempionatus. Tikimės, kad Europos čempionatas įvyks laiku - Portugalijos irklavimo federacija gavusi geltonąją kortelę dėl vangaus pasirengimo vis dar turi suteiktą paskutinę galimybę rengti šių metų Europos čempionatą Portugalijoje.

Baletas „Gulbių ežeras“ ant Galvės ežero (birželio 29 ir 30 d., nuo 22 val., ant Galvės ežero)

Turbūt nėra pasaulyje teatro, kuriame nebūtų buvęs pastatytas šis baletas. Tačiau senojoje Lietuvos sostinėje klasikinis baletas pakeis veidą ir persikels į netradicinę erdvę: taip mes iššūkį nusistovėjusiai nuostatai, kad baletą galima žiūrėti tik uždaroje salėje. Jį į Lietuvą atveža Maskvos Didysis teatras. Prieš spektaklį Trakuose tris paras dirbs keliasdešimties technikų komanda – ketinama sukonstruoti pontoninį plaustą, ant jo – specialią sceną, garso, vaizdo ir šviesos techniką.

„Galvės džiazo fiesta 2013” (birželio 28 d., penktadienis, nuo 19:30 val., ant Galvės ežero)

Džiazo koncertai Trakus pastaruoju metu garsina ne ką mažiau nei pilis ir karaimiški kibinai. Šis džiazo vakarų ant vandens, plaukiančiame „Galvės“ laive, ciklas sulaukė didelio populiarumo visoje Lietuvoje. Džiazo mylėtojai ne tik leidžiasi į muzikinę kelionę po Galvės ežerą, bet ir gėrisi Trakų pilimi, Užutrakio dvaro rūmais, įstabiu kraštovaizdžiu, skambant muzikai palydi saulę. Šį vakarą su jumis bus Giedrė Kilčiauskienės (vokalas), Andrejus Polevikovas (klavišiniai), Vytis Nivinskas (kontrabosas), Darius Rudis (mušamieji).

Festivalis ,, Užutrakio vakarai“ (birželio 30 d., 19:30, Užutrakio dvaro sodybos rūmuose)

Lietuvos muzikinės kultūros dalimi tapęs ir pasiekęs meninę brandą, kasmet vis daugiau lankytojų sukviečiantis festivalis ,,Užutrakio vakarai“ šiemet pradeda jau devintąjį sezoną. Sekmadienį jūsų lauks „Giunter Percussion“ ir Kauno valstybinis choras. Dalyvaus: Pavel Giunter, Tomas Kulikauskas, Sigitas Gailius, Sergej Buranov (Baltarusija).

NERINGA

„Baltic Voice” (birželio 28 d., penktadienis, nuo 20 val., Juodkrantėje)

Birželio 26-28 dienomis Juodkrantėje vyksta tarptautinis vaikų ir jaunimo festivalis-konkursas „Baltic Voice“. Antroje pagal dydį Neringos kurorto gyvenvietėje vyksiančiame festivalyje dalyvauja jaunosios kartos atlikėjai iš JAV, Švedijos, Baltarusijos, Latvijos, Rusijos, Estijos, Azerbaidžiano, Lietuvos. Paskutinią dieną laukia laureatų koncertas, festivalio uždarymas.

ALYTUS

„Jotvos vartai 2013” (birželio 29-30 d. Alytaus piliakalnio papėdėje)

Ankstyvųjų viduramžių (XII-XIIIa.) renginys skirtas populiarinti istorinę rekonstrukciją, eksperimentinę archeologiją. Jotvingiai – nepaprastai aukšti ir karingi žmonės ir taip geidžia šlovės bei išlikti žmonių atmintyje, kad dešimt jų kaunasi su šimtu priešų ir guodžiasi vienui viena viltimi, kad jiems žuvus ar mirus artimieji pagerbs giesmėmis jų šaunius žygius.

Mindaugo karūnavimo dieną pagerbdami šią narsią tautą kviečiame į pirmąjį gyvosios istorijos bei archeologijos renginį pietų Lietuvoje –Senųjų (XII-XIIIa.) amatų, archajinės muzikos bei karybos festival.

UKMERGĖS RAJ.

Gyvosios istorijos festivalis „Vilkmergės mūšis" (birželio 29 d., šeštadienis, Deltuva)

Karo istorijos klubai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos ir Baltarusijos žiūrovų akyse atgaivins Prancūzijos imperatoriaus Napoleono Bonaparto ir Rusijos caro Aleksandro I -ojo kariuomenių susirėmimą, įvykusį 1812 metais būtent šioje vietoje.

Visą šeštadienį Deltuvos miestelis marguos istorinėmis karių uniformomis ir senovinėmis markitančių suknelėmis. Miestelio centre, netoli bažnyčios esančiame lauke užvirs kova. Žiūrovai turės galimybę stebėti mūšį, kadaise trukusį net 16 valandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)