Dauguma atrinktų užsienio menininkų Lietuvoje lankosi pirmą kartą ir Druskininkuose realizuoja savo sumanymus. Rezidencijos metu jie ne tik kuria, bet ir bendrauja vieni su kitais bei susipažįsta su išskirtiniu Pietų Lietuvos gamtovaizdžiu.

Pirmieji šių metų menininkai Ruben van Klaveren (Olandija), Bernd Richard Deutsch (Austrija), Izabela Ołdak (Lenkija) prasitarė, kad kurortinis miestas juos taip sužavėjo, kad „pasuko“ kita linkme ir kūrybines vagas.

Šiais metais DAR rezidencijos svečiai viešės penkis mėnesius (iki spalio mėnesio). Ir nors diduma rezidentų pageidavo artimiau susipažinti su lietuvių liaudies instrumentais, galimybėmis juos pritaikyti savo kūryboje, 2013 m. DAR programos atraminiais taškais tapo jubiliejinius metus ar sukaktis žyminčių mąstytojų, plunksnos virtuozų Alberto Camus ir Antano Maceinos sentencijos: „Visi didieji darbai ir didžiosios mintys turi absurdišką pradžią. Idėjos gimsta gatvės kampe arba tarp restorano besisukančių durų“(A.Camus), „Ne tiek žmogus gyvena laike, kiek laikas gyvena žmoguje“ (A.Maceina).

Pirmiesiems šių metų rezidentams laikas neprailgo: jie jau spėjo aplankyti Lietuvos didžiuosius miestus, pavaikščioti M.K.Čiurlionio vaikystės takais, susipažino su lietuvių liaudies muzikavimo tradicijas plėtojančiais atlikėjais (kanklininkė Lina ir birbynininkas Narimantas Murauskai) kurie pademonstravo instrumentų tembrines galimybes.

Kiekvieną mėnesį DAR rezidencijos programos skambesius, kartu su populiariąja klasika bei naujausiais lietuvių kompozitorių kūriniais, išgirs druskininkiečiai ir miesto svečiai. Kelių koncertų ciklas „Orbitos“ pavadintas ne atsitiktinai – tikimasi, kad Druskininkuose sukurti jų kūriniai vėliau apskries pasaulį plačiai išgarsindami miestą, o apskrieję savąją orbitą – sugrįš su dar didesne trauka ir didesniu pulku pasaulio menininkų.

Koncertų ciklo „Orbitos" programos vyks Druskininkų viešbučio „Dainava" salėje „Aušrinė" (Druskininkai, Maironio g. 22).

2013 m. birželio 29 d., šeštadienį, 17 val. 
Ansamblis BaccK:
 Aistė Bružaitė (kanklės), Irmantas Andriūnas (birbynė),
 Danielius Rozovas (akordeonas)

2013 m. liepos 12 d., penktadienį, 17 val.
 Lietuvos obojininkų kvintetas:
 Robertas Beinaris (obojus), 
Ugnius Dičiūnas (obojus
), Eugenijus Paškevičius (meilės obojus), 
Petras Kuraitis (anglų ragas), 
Arūnas Zujus (fagotas
), dalyvauja Sergijus Kirsenka (tūba)

2013 m. rugpjūčio 16 d., penktadienį, 17 val.
 Rima Chačiaturian (fortepijonas)
Egidija Medekšaitė (elektronika)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)